Bunicii lui Evgheni Prigojin erau din Ucraina. „Bucătarul lui Putin” a făcut închisoare pentru tâlhărie

Bunicii lui Evgheni Prigojin erau din Ucraina. „Bucătarul lui Putin” a făcut închisoare pentru tâlhărie

Evgheni Prigojin, fondatorul companiei private ruse „Wagner”, a crescut într-o familie destul de decentă, iar bunicii săi erau originari din Ucraina, stat împotriva căreia acest aliat al președintelui rus Vladimir Putin își trimite mercenarii, relatează Obozrevatel .

Evgheni Prigojin și Vladimir Putin FOTO Profimedia

Aceste informații au fost dezvăluite de jurnalista ucraineancă Nataliya Moseychuk realizatoarea talk-show-lui politic „Pravo na vladu” (Dreptul la putere), de la postul TV „1+1”, pentru opozantul rus Igor Iakovenko.

"Am menționat că și Prigojin a petrecut, în general, ceva timp în Ucraina. Apropo, el a avut și doi bunici din Ucraina, din Zhovty Vody (un oraș din regiunea Dnipropetrovsk. - n.r.)", a spus Moseychuk.

Ea a precizat că a „săpat” adânc în biografia fondatorului grupului „Wagner și a reușit să afle ce au făcut rudele sale, în special bunicii săi.

Erau bărbați decorați, pentru că se pare că doi dintre ei au mers pe front. O rudă, cu siguranță, a fost atât comisar pe front, cât și decorat... Iar al doilea bunic al lui Prigojin a fost implicat în dezvoltarea minelor de uraniu în carieră deschisă și a condus una dintre ele", a adăugat jurnalista.

Moseychuk a recunoscut că a fost foarte surprinsă când și-a dat seama că Prigojin a crescut într-o familie decentă. Părinții au încercat să-i ofere un viitor bun, dar a luat calea unui criminal și a unui ocupant.

„De exemplu, am aflat că mama lui a predat la catedră, iar el ar fi intrat la Facultatea de Farmacie a unei universități sau a unui institut de medicină. Se pare că a studiat acolo timp de un an. Și a fost acuzat de tâlhărie timp de trei ani și jumătate. Apoi i-au dat mai mult de 10 ani, a ieșit puțin mai devreme, a făcut nouă ani de închisoare", a declarat Nataliya Moseychuk.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

4 VIDEO Imagini greu de privit cu patronul chinez și angajații săi africani...

5 Rusia, oameni buni...