Burduja (MFP): Răspunsul UE la criză trebuie să ducă la redresare economică pentru toate statele membre

Burduja (MFP): Răspunsul UE la criză trebuie să ducă la redresare economică pentru toate statele membre

Răspunsul Uniunii Europene la criză trebuie să ducă la redresare economică pentru toate statele membre, iar o dezbatere dedicată zonei euro va îngreuna negocierile, şi aşa destul de dificile, şi va complica şi mai mult un proces care este deja destul de complex, a afirmat Sebastian Burduja, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice.

În cadrul videoconferinţei Eurogroup, miniştrii de finanţe din UE au continuat schimbul de opinii cu privire la situaţia economică şi la planurile de redresare în contextul crizei COVID 19, cu accent pe complementaritatea dintre politicile naţionale şi cele europene, dar au discutat şi despre o eventuală dimensiune europeană a programelor de redresare şi rezilienţă, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor remis vineri AGERPRES.

Referitor la complementaritatea dintre planurile naţionale şi cel european, Sebastian Burduja susţine că, în cazul statelor membre cu decalaje de convergenţă, nevoia de investiţii ar trebui evaluată cu multă atenţie. "În opinia noastră, pentru toate instrumentele de relansare economică, coeziunea ar trebui să fie baza pentru cheia de alocare, ţinând cont de disparităţile istorice şi de diferitele stadii de dezvoltare ale statelor membre", a mai spus Sebastian Burduja.

În ceea ce priveşte nevoile de finanţare generate de criză, analiza Comisiei indică 1,5 trilioane de euro pentru nevoile de investiţii, între 720 şi 1.200 miliarde de euro pentru nevoile de recapitalizare a companiilor şi 1,7 trilioane de euro pentru nevoile suplimentare pentru refinanţarea datoriilor suverane în anii 2020 şi 2021. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia