Burleanu: FRF are pierderi de 1,8 milioane de euro în urma COVID-19, dar ţintim creşterea veniturilor

Burleanu: FRF are pierderi de 1,8 milioane de euro în urma COVID-19, dar ţintim creşterea veniturilor

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, în cadrul Adunării Generale, că FRF a avut pierderi de 1,8 milioane de euro cauzate de criza provocată de COVID-19, dar cu toate acestea instituţia ţinteşte creşterea veniturilor în acest an.

"Pierderile cauzate de criza de COVID-19 sunt undeva în jur de 1,8 milioane de euro, pentru că avem pierderi în jur de un milion de euro din vânzarea de bilete, pierderi la Mogoşoaia şi Buftea de 400.000 de euro, aşa cum mai vorbim şi despre aceste costuri cu avioanele charter ale naţionalei de tineret de aproximativ 100.000 de euro, apoi costurile suplimentare pentru testarea arbitrilor şi delegaţilor... deci toate însumează 1,8 milioane de euro. Cu toate acestea, ne ţinem de această creştere a veniturilor în 2020. În 2021 veţi vedea o altă creştere a veniturilor la nivelul FRF ca urmare a faptului că ne asumăm noi surse de venit. De asemenea, pot să anunţ că federaţia a încasat zilele trecute de la FIFA un fond suplimentar faţă de ceea ce primeşte în fiecare an. Este vorba despre un milion de dolari", a spus preşedintele.

"În cele 17 loturi naţionale am investit în 2019 suma de 8,6 milioane de euro. În ceea ce priveşte competiţiile pe care FRF le organizează, vorbim de nu mai puţin de 36 de competiţii doar pentru fotbalul de performanţă, iar în acestea investim 2,8 milioane de euro. O altă zonă în care investim este cea de dezvoltare, care include licenţierea, zona de fotbal de bază şi clasificarea academiilor de copii şi juniori şi aşa mai departe... iar în această zonă investim 1,7 milioane de euro. Alte cheltuieli legate de Casa Fotbalului, de cele două baze sportive, de hotelurile pe care le administrăm la Mogoşoaia şi Buftea se ridică în medie la 0,7 milioane de euro. Iar zona de bună guvernanţă, unde introducem inclusiv cheltuielile salariale se ridică la 2,24 milioane, deci nu depăşim 13% din cheltuielile FRF", a explicat Burleanu.

Acesta le-a adus la cunoştinţă membrilor afiliaţi instituirea fondului de solidaritate în valoare de 1,7 milioane de euro, bani care vor fi împărţiţi către aceştia în mod egal în vederea acoperirii în parte a cheltuielilor legate de COVID-19.

De asemenea, Burleanu a anunţat lansarea unui proiect de digitalizare a fotbalului românesc care implică crearea unei baze de date la nivel naţional. "Până la finalul acestei luni suntem gata să lansăm harta interactivă a fotbalului românesc. O hartă pe care ne dorim să se afle fiecare club din România indiferent de nivelul competiţional. Ne dorim astfel să cunoaştem toţi reprezentanţii cluburilor de fotbal din ţară. Va fi cel mai amplu proces de digitalizare din sportul românesc. Ne dorim să avem cea mai mare platformă de digitală destinată fotbalului. Iar cu ajutorul ei, orice părinte din România să poată să găsească toate informaţiile despre orice club unde să îşi poată înscrie copilul", a precizat Burleanu.

Adunarea Generală Ordinară a Federaţiei Române de Fotbal s-a desfăşurat, vineri, în condiţii speciale pe Arena Naţională din Capitală pentru a respecta măsurile de distanţare socială în contextul pandemiei de coronavirus.
AGERPRES (V-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene