Burleanu, sfâșiat la televizor pentru o declarație șocantă: „Tupeul lui de securist n-are limite!“

Burleanu, sfâșiat la televizor pentru o declarație șocantă: „Tupeul lui de securist n-are limite!“

Într-un moment în care România s-a făcut de râs la Europeanul de tineret pe care l-a găzduit, Răzvan Burleanu (38 de ani) și-a adus aminte de... meciul cu Elveția pe care naționala mare l-a încheiat la egalitate, scor 2-2, în preliminariile Euro 2024.

Cine a văzut partida respectivă ar fi zis, cu o minimă decență, că egalul din deplasare a fost, de fapt, un rezultat mincinos. Pentru că Elveția, nu că a dominat România timp de 80 și ceva de minute, dar chiar a suclasat-o la toate capitolele! Iar asta fără ca echipa pregătită de Murat Yakin să fi pus piciorul pe accelerație!

Ce a înțeles însă Răzvan Burleanu după Elveția – România (2-2) e, pur și simplu, halucinant! Pentru că, ieri, șeful FRF a venit în fața jurnaliștilor și a făcut următoarea afirmație redată de Agerpres: „Elveţia a avut nevoie de 80 de minute ca să ne înscrie două goluri, iar noi am avut nevoie doar de 10 minute. La final, contează rezultatul, iar prima reprezentativă a României are nevoie de rezultate“.

Văzând această analiză a omului care conduce fotbalul românesc de aproape un deceniu, dar și ce s-a întâmplat la acest European de tineret pe care l-am găzduit, Cornel Dinu (74 de ani), fostul mare internațional, a avut o intervenție la Digi Sport, aproape de miezul nopții, în care l-a făcut praf pe șeful FRF.

cornel dinu

Ce a spus Cornel Dinu?

*Nu prea se poate numi fotbal ce jucăm noi. De câteva săptămâni, și după meciul cu Elveția, tupeul de securist acoperit al lui Burleanu nu mai are limite. E pus de niște băieți acolo. Se știe foarte bine cum s-a făcut și acolo, și la Ligă. Să ai obrăznicia să spui că Elveția a jucat 80 de minute și noi 10 minute, iar noi în 10 minute am făcut cât Elveția în 80...

*Știm ce e la federație, cu Stoichiță care îi joacă pe degete (n.r. – pe antrenorii loturilor naționale).

*Deci totul pleacă de la educația primară. Utați-vă cum dau pase, cum combină cei care au fost cu noi în grupă, Spania, Ucraina. Lucrurile sunt foarte clare. Uitați-vă cum preiau ai noștri, nu mai spun de dinamică. Diferența e evidentă. Totul pleacă de la instruire. Aceste academii de la noi sunt făcute de niște impostori. Instruirea e total precară.

*Concluzia e simplă. Pregătirea primară la noi e primitivă, n-are nimic în comun cu performanța, n-are nimic în comun cu fotbalul occidental.

U21 2023 Logo jpg

Campionatul European U21, găzduit de Georgia și România, ultima etapă din faza grupelor

Grupa A (Tbilisi)

Țările de Jos – Georgia 1-1

Portugalia – Belgia 2-1

Clasament: 1. Georgia 5p, 2. Portugalia 4p, 3. Țările de Jos 3p, 4. Belgia 2p

Grupa B (București)

Croația – România 0-0

Spania – Ucraina 2-2

Clasament: 1. Spania 7p, 2. Ucraina 7p, 3. Croația 1p, 4. România 1p

Grupa C (Batumi, Kutaisi)

Astăzi, ora 19.00

Anglia – Germania TVR 1

Israel – Cehia TVR 2

Clasament: 1. Anglia 6p, 2. Cehia 3p, 3. Germania 1p, 4. Israel 1p

Grupa D (Cluj-Napoca)

Astăzi, ora 21.45

Elveția – Franța TVR 2

Italia – Norvegia TVR 1

Clasament: 1. Franța 6p, 2. Italia 3p, 3. Elveția 3p, 4. Norvegia 0p

Primele două clasate din fiecare serie vor merge în sferturi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”