Bursa de la Bucureşti închide în scădere cu peste 4 %; tranzacţiile cu acţiunile BT au asigurat trei sferturi din rulajul zilei

Bursa de la Bucureşti închide în scădere cu peste 4 %; tranzacţiile cu acţiunile BT au asigurat trei sferturi din rulajul zilei

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere cu peste 4% prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, iar schimburile cu acţiuni Banca Transilvania (BT) au constituit aproape trei sferturi din rulajul zilei, în condiţiile în care acestea au pierdut circa 10% din valoare.

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 acţiuni, a înregistrat o scădere de 4,23%, coborând sub pragul de 7.000 de puncte (la 6.934,35 puncte), BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o descreştere de 4,24%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a închis pe minus cu 2,99%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 4,03%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o scădere de 3,61%.

De asemenea, indicele BET-FI al SIF-urilor a consemnat un recul de 2,69%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 60,81 milioane de lei, aproape trei sferturi din rulajul zilei de luni, care s-a situat la 82,15 milioane de lei (17,56 milioane de euro). Au urmat acţiunile BRD - Groupe Societe Generale, cu 5,82 milioane lei, şi Fondul Proprietatea - 3,42 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de titlurile Oltchim, care s-au apreciat cu 14,76%, Electroputere (+11,11%) şi Grupul Industrial Electrocontact (+3,03%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile fabricii de bere din Suceava, Bermas, care au pierdut 12,5% din valoare, Banca Transilvania (-9,58%) şi Alro (-7,63%). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...