Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa de joi

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de joi, iar rulajul s-a situat la 32,514 milioane de lei (6,969 milioane euro), din care 30,475 milioane lei (6,532 milioane euro) tranzacţii cu acţiuni.

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 acţiuni, a înregistrat o apreciere de 1,18%, urcând la 7.471,10 puncte, în timp ce BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere de 1,13%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a închis pe plus cu 0,75%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra, la închidere, o depreciere de 0,19%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a apreciat cu 0,93%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o majorare de 0,94%%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 13,224 milioane de lei, urmate de cele ale Fondului Proprietatea, cu 3,621 milioane lei, şi Electrica- cu 3,476 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de titlurile TMK Artrom, care s-au apreciat cu 9,33%, Purcari Wineries Public Company (+7,53%) şi Patria Bank (+7,26%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Oltchim, care au pierdut 14,67% din valoare, Conted (-2,7%) şi Transelectrica (-2,33%). AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

2 HOPA! Kovesi iese la rampă pentru a stopa PORCĂRIILE Propagandei PSD! „NU a existat secție pentru magistrați î…

3 MAFIE pe față! Condiția secretă pusă de Tăriceanu pentru a vota Guvernul Orban

4 „Folosiți NUCLEARA, domnule Orban!” Excepționalul mesaj al fostului consilier prezidențial Iulian Fota către p…

5 Rareș Bogdan anunță desființarea Secției Speciale

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I