Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa de joi

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de joi, iar rulajul s-a situat la 32,514 milioane de lei (6,969 milioane euro), din care 30,475 milioane lei (6,532 milioane euro) tranzacţii cu acţiuni.

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 acţiuni, a înregistrat o apreciere de 1,18%, urcând la 7.471,10 puncte, în timp ce BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere de 1,13%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a închis pe plus cu 0,75%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra, la închidere, o depreciere de 0,19%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a apreciat cu 0,93%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o majorare de 0,94%%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 13,224 milioane de lei, urmate de cele ale Fondului Proprietatea, cu 3,621 milioane lei, şi Electrica- cu 3,476 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de titlurile TMK Artrom, care s-au apreciat cu 9,33%, Purcari Wineries Public Company (+7,53%) şi Patria Bank (+7,26%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Oltchim, care au pierdut 14,67% din valoare, Conted (-2,7%) şi Transelectrica (-2,33%). AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Citiți ce i-a transmis lui Dragnea o mamă cu trei copii care a fost la mitingul de la Iași! România se …

2 ALERTĂ! După ce-a fugit ca un șobolan de la Iași, Dragnea scrie sfidător pe Facebook! Românii l-au taxat: „Căc…

3 De ce ni se ascund aceste lucruri?

4 VIDEO „Susținătorii” aduși cu arcanul evită să-și pună tricoul cu PSD! „Ți-e rușine?”

5 VIDEO Dragnea, imitat de actorii Teatrului de Comedie: „Nimic ești tu, mincinosule!

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă