Burta, colac de salvare pentru un criminal din Italia. Cum ajuns să fie scutit de 30 de ani de închisoare

Burta, colac de salvare pentru un criminal din Italia. Cum ajuns să fie scutit de 30 de ani de închisoare

Un italian în vârstă de 36 de ani va fi scutit de restul pedepsei de 30 de ani de închisoare primită în 2019 pentru uciderea iubitei sale deoarece suferă de obezitate morbidă. Pare incredibil, însă kilogramele în exces pe care le-a acumulat l-au salvat de după gratii.

Burta l-a scutit de închisoare FOTO Adevărul

Alimentaţia din închisoare i-ar putea pune viaţa în pericol, a decis săptămâna aceasta un tribunal din Torino, transmite sâmbătă agenţia ANSA care citează cotidianul La Repubblica.

Conform Agerpres, Dimitri Fricano, din Biella, a ucis-o pe Erika Preti, în vârstă de 28 de ani, în iunie 2017, în timpul unei vacanţe în Sardinia, înjunghiind-o de 57 de ori pentru că aceasta îl certase că a lăsat prea multe firimituri pe patul de hotel.

Instanţa a decis că Fricano poate părăsi o închisoare din Torino deoarece este "incompatibil cu regimul penitenciar", după ce greutatea sa a crescut de la 120 de kilograme la momentul arestării la peste 200 de kilograme, ceea ce îi îngreunează deplasarea. Totodată, încarcerarea îl împiedică să urmeze o dietă, au dispus judecătorii. Fricano îşi va ispăşi restul perioadei de detenţie în arest la domiciliu, într-un oraş din apropiere de Biella.

Obezitatea este o amenințare pentru economii: impactul în PIB-ul României va fi de 3,2% în 2025

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, obezitatea a devenit o urgență în materie de sănătate la nivel mondial, deoarece peste 4 milioane de adulți mor în fiecare an din cauza excesului de greutate, avertizează analistul eToro Bogdan Maioreanu.

Obezitatea reprezintă, de asemenea, o amenințare pentru economii , deoarece crește costurile de sănătate pentru bugetele țărilor afectate. Deși la nivel global trăim într-o eră cu o speranță de viață crescută, obezitatea este unul dintre factorii care subminează această dinamică, deoarece crește riscul de boli de inimă, diabet și cancer. Cu toate acestea, au apărut noi tratamente care promit ușurarea situației persoanelor obeze și deschid noi oportunități pentru investitori.

Cele mai recente date Eurostat arată că România este țara cu cei mai cele mai puține persoane obeze din UE în 2019, cu 10,5% din populație în această categorie, urmată de Italia, Bulgaria și Norvegia. În medie, 16% din populația UE este clasificată ca fiind obeză, definită ca un indice de masă corporală (IMC) de peste 30 kg/mp. La celălalt capăt al spectrului, Malta și Ungaria sunt țările cu cele mai obeze persoane din UE, cu 28% și 24% din populație. Din păcate, 48% dintre românii adulți sunt pre-obezi (IMC între 25 și 29 kg/mp), cea mai mare rată din UE, iar situația este pe cale să se înrăutățească.

Toate țările sunt afectate de obezitate, unele țări cu venituri mai mici înregistrând cele mai mari creșteri în ultimul deceniu, potrivit Atlasului Mondial al Obezității 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat