Bușe: Guvernul a adoptat indicatorii tehnico-economici pentru Magistrala 6 de metrou Gara de Nord - Otopeni

Bușe: Guvernul a adoptat indicatorii tehnico-economici pentru Magistrala 6 de metrou Gara de Nord - Otopeni

Executivul a adoptat joi indicatorii tehnico-economici pentru Magistrala 6 de metrou Gara Nord - Otopeni printr-o hotărâre de Guvern, promovată de Metrorex și Ministerul Transporturilor, a anunțat ministrul de resort Sorin Bușe.

"Magistrala 6 realizează extinderea rețelei actuale de metrou din stația 1 Mai până la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, pe o lungime de 14,2 km, cu o capacitate de transport de 50.000 de călători pe oră. Această nouă magistrală asigură legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Termenul estimat de începere a lucrărilor efective este în a doua jumătate a anului 2017 (...) iar durata de execuție este de 48 de luni. Valoarea totală a investiției este 5,9 miliarde de RON TVA inclus", a afirmat Bușe, într-un briefing de presă la Palatul Victoria.

Finanțarea se va realiza din acordul de împrumut încheiat între Guvern și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA), din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 și de la bugetul de stat.

Traseul va avea 12 stații iar magistrala va permite legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor și a trenurilor.

De asemenea, potrivit ministrului, va putea fi asigurat accesul direct al călătorilor în întreaga rețea de metrou prin stația existentă Basarab 1-2.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 Așa o fi? Atât de grav?

5 VIDEO Faza asta este de la Galați...