Bușe: Guvernul a adoptat indicatorii tehnico-economici pentru Magistrala 6 de metrou Gara de Nord - Otopeni

Bușe: Guvernul a adoptat indicatorii tehnico-economici pentru Magistrala 6 de metrou Gara de Nord - Otopeni

Executivul a adoptat joi indicatorii tehnico-economici pentru Magistrala 6 de metrou Gara Nord - Otopeni printr-o hotărâre de Guvern, promovată de Metrorex și Ministerul Transporturilor, a anunțat ministrul de resort Sorin Bușe.

"Magistrala 6 realizează extinderea rețelei actuale de metrou din stația 1 Mai până la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, pe o lungime de 14,2 km, cu o capacitate de transport de 50.000 de călători pe oră. Această nouă magistrală asigură legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Termenul estimat de începere a lucrărilor efective este în a doua jumătate a anului 2017 (...) iar durata de execuție este de 48 de luni. Valoarea totală a investiției este 5,9 miliarde de RON TVA inclus", a afirmat Bușe, într-un briefing de presă la Palatul Victoria.

Finanțarea se va realiza din acordul de împrumut încheiat între Guvern și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA), din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 și de la bugetul de stat.

Traseul va avea 12 stații iar magistrala va permite legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor și a trenurilor.

De asemenea, potrivit ministrului, va putea fi asigurat accesul direct al călătorilor în întreaga rețea de metrou prin stația existentă Basarab 1-2.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…