Business Insider: Sprijinul lui Putin în Federația Rusă se poate prăbuși dacă Trump nu câștigă în SUA

Business Insider: Sprijinul lui Putin în Federația Rusă se poate prăbuși dacă Trump nu câștigă în SUA

Potrivit analiștilor economici, realegerea lui Biden și întărirea sancțiunilor îi pot „trezi pe ruși”.

Rușii la vot. Foto: EPA-EFE

Populația rusă se poate întoarce împotriva liderului său, Vladimir Putin, pe măsură ce puterea economică a țării scade și sancțiunile occidentale împotriva Federației Ruse continuă să se intensifice, scrie Business Insider.

Publicația scitează interlocutori din mediile economice. Conform previziunilor lor, puterea economică a Rusiei va scădea cel mai probabil în acest an. În același timp, sancțiunile occidentale vor complica viața rușilor de rând. Este posibil ca restricțiile să fie înăsprite, dacă Joe Biden este reales președinte al SUA în noiembrie.

Deocamdată, Rusia a supraviețuit impactului sancțiunilor occidentale, dar națiunea ar putea vedea un punct de cotitură în alegerile prezidențiale din noiembrie din Statele Unite... Occidentul va continua probabil să susțină Ucraina, iar dacă președintele Joe Biden va fi reales, sancțiunile împotriva Rusiei vor crește”, se spune în articolul.

Potrivit interlocutorilor presei, oamenii din Federația Rusă duc în prezent o viață normală, „dar aceasta este o strategie absolut nesustenabilă, iar motoarele de creștere fundamentale care stau la baza acestei economii se deteriorează în fața ochilor noștri, iar dacă Trump nu este ales, toate acestea vor ieși la suprafață - castelul de cărți se va prăbuși."

Occidentul ar putea da o lovitură potențial devastatoare economiei ruse dacă ar depăși faza comerțului cu petrol și ar impune sancțiuni asupra oțelului, cuprului și altor produse metalice rusești, care reprezintă aproximativ 20% din venitul total al țării. Între timp, standardele de locuire în Rusia scad. Infrastructura civilă se prăbușește, în parte pentru că Rusia cheltuiește prea mult pentru războiul său. Inflația este mare. Vor fi tulburări în masă când poporul Rusiei își va da seama că promisiunile lui Putin de victorie nu se vor materializa.” – spune materialul.

Sprijin pentru Putin în Federația Rusă

Pe 18 martie, Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse a anunțat victoria lui Putin la alegerile prezidențiale din Federația Rusă. 87,28% dintre alegători ar fi votat pentru el.

În același timp, 76 de milioane de oameni au votat pentru Putin, ceea ce reprezintă un număr record pentru întreaga existență a Federației Ruse. În 2018, 56,4 milioane de ruși ar fi votat pentru el.

Andriy Yusov, un reprezentant al Guvernului statului ucrainean, a spus că Ucraina ocupată riscă o „nouă” epurare. Dar, potrivit ofițerului de informații, acum inamicul va intensifica măsurile de epurare, pentru că Kremlinul percepe terenurile capturate în Ucraina și oamenii care locuiesc acolo ca elemente inamice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat