Bușoi: PNL îi cere premierului să răspundă cu responsabilitate inițiativei președintelui privind Institutul "Cantacuzino"

Bușoi: PNL îi cere premierului să răspundă cu responsabilitate inițiativei președintelui privind Institutul "Cantacuzino"

Europarlamentarul Cristian Bușoi, prim-vicepreședinte PNL, consideră "extrem de oportună" implicarea lui Klaus Iohannis în găsirea celei mai bune soluții pentru salvarea Institutului "Cantacuzino" și cere premierului și Guvernului să răspundă cu "seriozitate și responsabilitate" inițiativei președintelui.

"Implicarea președintelui României, Klaus Iohannis, în găsirea celei mai bune soluții pentru salvarea Institutului Cantacuzino este extrem de oportună. E nevoie de un efort susținut și unitar pentru a stopa declinul acestei instituții, cauzat de lipsa de preocupare, dar și de lipsa de viziune și de implicare a guvernanților. (...) În perioada următoare, toți factorii de decizie implicați au obligația de a răspunde prompt, cu seriozitate și prin documentare temeinică, demersului președintelui de a media găsirea unei soluții viabile pe termen lung. Nu trebuie să se mai piardă niciun moment, pentru că situația Institutului și a oamenilor de acolo este dramatică", afirmă prim-vicepreședintele liberal, citat într-un comunicat al PNL remis AGERPRES.

În opinia lui Bușoi, în primul rând, ar trebui pusă în aplicare legislația existentă care prevede finanțarea Institutului pentru producerea de vaccin antigripal necesar sistemului public de sănătate.

"În plus, ar trebui, așa cum a declarat și președintele României, ca Ministerul Sănătății să finanțeze corespunzător activitățile de sănătate publică efectuate de Institut. Am convingerea că, pe termen mediu și lung, Institutul poate deveni chiar un jucător regional pe piața vaccinurilor, mai ales dacă vom găsi un partener internațional serios care sub brandul "Cantacuzino" și în strânsă colaborare cu excelenții specialiști de acolo — care riscă însă să plece dacă situația dramatică de acum se prelungește — să producă vaccinuri ce pot fi exportate în Europa Centrală și de Est", adaugă vicepreședintele PNL.

Bușoi, citat în același comunicat, îl întreabă pe premier dacă Guvernul este interesat să salveze acest Institut și locurile de muncă de acolo.

"Dacă da, atunci răspundeți cu seriozitate și responsabilitate inițiativei președintelui României. Institutul Cantacuzino (...) trebuie ajutat să-și reia activitatea la maximă capacitate", conchide prim-vicepreședintele PNL. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?