Butunoi: Şefii de obiectiv din Parlament şi Guvern au spus că nu li s-au solicitat niciodată informaţii despre activitatea demnitarului

Butunoi: Şefii de obiectiv din Parlament şi Guvern au spus că nu li s-au solicitat niciodată informaţii despre activitatea demnitarului

Şefii de obiectiv din Palatul Parlamentului şi Guvern au declarat marţi, la Comisia parlamentară de anchetă a SPP, că au respectat "strict" litera legii, au desfăşurat activitatea de fiecare zi în baza planului de măsuri şi acţiuni pe care l-au aprobat prin ordinul de zi pe unitate şi nu li s-au solicitat niciodată informaţii nici scris, nici verbal despre activitatea demnitarului pe care îl au în responsabilitate, a precizat preşedintele comisiei, Daniel Butunoi.

"Răspunsul dumnealor (n.r. - celor audiaţi în comisie) a fost că, aşa cum este stipulat în regulamentul de organizare şi funcţionare a SPP, a Legii siguranţei naţionale şi a Legii de organizare şi funcţionare a SPP, nu au făcut aceste rapoarte nici măcar către şefii ierarhici, nu li s-au solicitat niciodată informaţii nici scris, nici verbal despre activitatea demnitarului pe care îl au în responsabilitate şi au respectat strict litera legii şi au desfăşurat activitatea de fiecare zi în baza planului de măsuri şi acţiuni pe care l-au aprobat prin ordinul de zi pe unitate", a afirmat Butunoi.

El a adăugat că unul dintre obiectivele stabilite în comisie a fost acela că poate fi audiată orice persoană care poate aduce clarificări comisiei în privinţa influenţării activităţii politice sau a unui lider politic de către un cadru sau membru al SPP.

"Unul din obiectivele stabilite în comisie, prin decizia Birourilor permanente reunite, a fost că putem audia (...) orice persoană care poate aduce lămuriri comisiei în privinţa influenţării vreunui cadru sau vreunui membru SPP a activităţii politice sau a unui lider politic. Având în vedere faptul că în această clădire îşi desfăşoară activitatea preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor, iar în Palatul Victoria prim-ministrul României, SPP răspunde şi de integritatea, paza şi coordonarea activităţii din punct de vedere al siguranţei în aceste clădiri. Lângă aghiotanţii sau cei care asigură paza şi integritatea fizică a demnitarilor, e normal ca prin virtutea acestui fapt să aibă acces şi la informaţii despre activitatea zilnică a demnitarului şi noi am vrut să ne asigurăm că aceste informaţii au un parcurs corect, dacă pleacă sau nu pleacă către alte persoane care nu ar trebui să deţină informaţii despre ce face domnul preşedinte Tăriceanu în fiecare zi", a susţinut preşedintele comisiei.

Potrivit acestuia, şefii de obiective audiaţi marţi în Comisia parlamentară de anchetă privind eventuala implicare a SPP în activităţi politice sunt în funcţie din data de 1 ianuarie 2017.

"(...) Membrii comisiei au vrut să cunoască procedurile de acces în Palatul Parlamentului, în Palatul Victoria, cum se desfăşoară aceste activităţi sau ce măsuri trebuie să ia dânşii (n.r. - şefii de obiectiv) în situaţia unor evenimente neprevăzute, ceva de genul celor care s-au întâmplat acum câteva luni, în faţa plenului Camerei Deputaţilor şi la uşa preşedintelui Camerei Deputaţilor, cum îşi culeg informaţia şi în baza căror informaţii cine ia deciziile întocmirii planului de măsuri în situaţia unor astfel de evenimente. Membrii comisiei au fost interesaţi şi dacă această structură a SPP în care îşi desfăşoară activitatea în aceste sedii permanente fac şi informări către conducerea serviciului în privinţa activităţii de zi cu zi a demnitarilor din Palatul Guvernului şi Palatul Parlamentului", a explicat Butunoi.

Pe 31 ianuarie, vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, afirma că Lucian Pahonţu, şeful SPP, i-a transmis printr-un "prieten" că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va fi 'executat' şi că el ar putea prelua "şi partidul chiar".

"A venit un prieten la mine din partea unui înalt funcţionar al statului român, am înţeles că Pahonţu îl cheamă, şi mi-a spus următorul lucru: să-mi transmită la două săptămâni după ce am fost numit vicepremier, ministru al Dezvoltării că e foarte bine să colaborez, pentru că o să am protecţie, pentru că Liviu Dragnea va fi executat până în martie cel târziu şi că eventual eu aş putea să preiau şi partidul chiar", a susţinut Stănescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”