Buzău: 18 percheziţii la persoane cercetate pentru spălarea banilor; prejudiciul - peste 2.500.000 de lei

Buzău: 18 percheziţii la persoane cercetate pentru spălarea banilor; prejudiciul - peste 2.500.000 de lei

Optsprezece percheziţii domiciliare au loc miercuri dimineaţă în judeţul Buzău, la persoane bănuite de spălarea banilor, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de peste 2.500.000 de lei.

''În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, efectuează 18 percheziţii domiciliare, la mai multe locaţii din judeţul Buzău, la persoane bănuite de spălarea banilor'', se arată într-un comunicat al IGPR transmis AGERPRES.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 - 2015, 19 administratori şi angajaţi ai unor societăţi comerciale cu diverse obiecte de activitate, ca urmare a încheierii de contracte cu o primărie din judeţul Buzău, contracte de prestări servicii/achiziţii bunuri, nereale, ar fi efectuat mai multe operaţiuni de retragere numerar, prin intermediul aparatelor de tip ATM şi de la ghişeele unor unităţi bancare, precum şi operaţiuni de plată între societăţile menţionate şi astfel ar fi creat un circuit fictiv al banilor instituţiei, precizează IGPR.

Ulterior, sumele de bani încasate nelegal ar fi fost direcţionate către societăţi administrate de persoane cunoscute de primarul în funcţie la acea dată dintr-o localitate din judeţul Buzău.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către persoanele bănuite este de peste 2.500.000 de lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria