Buzău: Adolescent arestat preventiv pentru tentativă de viol, violare de domiciliu şi furt calificat

Buzău: Adolescent arestat preventiv pentru tentativă de viol, violare de domiciliu şi furt calificat

Un adolescent în vârstă de 17 ani din oraşul Pogoanele a fost marţi arestat preventiv pentru tentativă de viol, violare de domiciliu şi furt calificat, fapte comise asupra a două vârstnice, a informat IPJ Buzău.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a IPJ Buzău, Ane Marie Vrapciu, pe 10 februarie lucrătorii Poliţiei Oraşului Pogoanele au fost sesizaţi de către o localnică despre faptul că în noaptea precedentă, o bătrână de 80 de ani a fost victima unei agresiuni. Aceeaşi persoană a precizat, totodată, că de la locuinţa unei alte femei de 70 de ani, în aceeaşi noapte, persoane necunoscute au sustras o sumă de bani.

"Poliţiştii au obţinut semnalmentele bănuitului de comiterea faptei, stabilind că ar fi vorba despre un tânăr de 17 ani din Pogoanele, care a şi fost prins la câteva ore de la sesizarea faptei. În urma cercetărilor a rezultat că tânărul ar fi intrat în imobile prin efracţie, de la locuinţa femeii de 70 de ani luând suma de 4.700 lei, bani găsiţi într-un corp de mobilier, prejudiciul fiind recuperat în totalitate", a declarat sursa citată.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru tentativă de viol, violare de domiciliu şi furt calificat.

"Tânărul a fost prezentat parchetului cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi urmare a sesizării instanţei, judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile", a precizat reprezentanta IPJ Buzău. AGERPRES/(A, AS - autor: Dorin Ivan, editor: Nona Jalbă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia