Buzău: Containere speciale pentru pacienţii suspecţi de COVID-19, achiziţionate de Spitalul Judeţean de Urgenţă

Buzău: Containere speciale pentru pacienţii suspecţi de COVID-19, achiziţionate de Spitalul Judeţean de Urgenţă

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău a achiziţionat şase containere speciale în care vor fi trataţi pacienţii suspecţi de COVID-19 şi a amenajat spaţii suplimentare pentru triaj şi control.

"Având în vedere contextul epidemiologic actual, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a demarat o serie de lucrări de amenajare pentru pacienţii şi aparţinătorii care ajung la spital. Pe lângă cele patru containere existente, s-au mai achiziţionat şase containere pentru pacienţii suspecţi de COVID-19. Două dintre acestea au sosit astăzi (miercuri n.r.), urmând ca celelalte patru să fie aduse până vineri. Pentru un minimum de confort, aceste containere sunt dotate cu aparate de aer condiţionat şi grupuri sanitare. De asemenea, a fost amenajat un spaţiu acoperit pentru triajul pacienţilor. În Ambulatoriul de Specialitate au fost montate două corturi pentru pacienţii şi aparţinătorii care aşteaptă să intre la consultaţii. (...) Aceste măsuri au fost luate ca urmare a intrării în sezonul rece", au menţionat, miercuri, reprezentanţii instituţiei.

Potrivit Prefecturii Buzău, de la începutul pandemiei în judeţ au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 3.726 de persoane, dintre care 115 au decedat.

În carantină la domiciliu se află în prezent 684 de persoane, iar în izolare - 510 persoane.

În ultimele 24 de ore au fost depistate 56 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, pacienţii având vârste cuprinse între 11 şi 83 de ani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…