Buzău: Dosar penal pentru 11 persoane care nu au respectat carantina; un nou-născut a fost infectat cu COVID-19

Buzău: Dosar penal pentru 11 persoane care nu au respectat carantina; un nou-născut a fost infectat cu COVID-19

Un număr de 11 persoane din Buzău sunt cercetate penal pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, având în vedere că, în perioada 24-28 aprilie, pe timpul în care erau în carantină în vederea evitării răspândirii virusului SARS-COV-2, au părăsit camerele în care se aflau în izolare, potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de Biroul de informare publică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Ca urmare a faptului că cele 11 persoane nu au respectat măsurile impuse în astfel de cazuri şi au ieşit din camerele unde aveau obligaţia să stea pe perioada carantinei, un nou-născut cu care au intrat în contact a fost depistat ulterior cu COVID-19.

"La data de 30.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect comiterea infracţiunii de Zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin.1 Cod Penal, reţinându-se faptul că, în perioada 24.04-28.04.2020, un număr de 11 persoane, plasate în carantină în vederea evitării răspândirii virusului SARS-COV-2, nu au respectat măsurile impuse, ieşind din camerele unde aveau obligaţia de a rămâne şi au purtat doi nou-născuţi dintr-o cameră în alta, ulterior unul dintre aceşti nou-născuţi fiind depistat pozitiv cu virusul SARS-COV-2", se arată în comunicat. AGERPRES / (AS - autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă

5 „Noi avem nevoie de o femeie la cinci ani” / Surprinzătoarele dezvăluiri despre originea etnică a lui Cristi Borcea