Buzău: Dosar penal pentru 11 persoane care nu au respectat carantina; un nou-născut a fost infectat cu COVID-19

Buzău: Dosar penal pentru 11 persoane care nu au respectat carantina; un nou-născut a fost infectat cu COVID-19

Un număr de 11 persoane din Buzău sunt cercetate penal pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, având în vedere că, în perioada 24-28 aprilie, pe timpul în care erau în carantină în vederea evitării răspândirii virusului SARS-COV-2, au părăsit camerele în care se aflau în izolare, potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de Biroul de informare publică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Ca urmare a faptului că cele 11 persoane nu au respectat măsurile impuse în astfel de cazuri şi au ieşit din camerele unde aveau obligaţia să stea pe perioada carantinei, un nou-născut cu care au intrat în contact a fost depistat ulterior cu COVID-19.

"La data de 30.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect comiterea infracţiunii de Zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin.1 Cod Penal, reţinându-se faptul că, în perioada 24.04-28.04.2020, un număr de 11 persoane, plasate în carantină în vederea evitării răspândirii virusului SARS-COV-2, nu au respectat măsurile impuse, ieşind din camerele unde aveau obligaţia de a rămâne şi au purtat doi nou-născuţi dintr-o cameră în alta, ulterior unul dintre aceşti nou-născuţi fiind depistat pozitiv cu virusul SARS-COV-2", se arată în comunicat. AGERPRES / (AS - autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...