Buzău: Fost primar al comunei Cochirleanca, condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru fraudare de fonduri europene

Buzău: Fost primar al comunei Cochirleanca, condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru fraudare de fonduri europene

Fostul primar al comunei buzoiene Cochirleanca, Ilie Nicolae, a fost condamnat de Curtea de Apel Ploieşti la patru ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi fraudă în obţinerea de fonduri europene.

Soluţia instanţei a fost publicată miercuri, 17 octombrie, fiind definitivă.

În primă instanţă, Ilie Nicolae a fost condamnat de un complet al Tribunalului Buzău la 2 ani şi 11 luni închisoare cu suspendare, pe termen de supraveghere de 3 ani, în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată, în 2015, de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, abuz în serviciu, conflict de interese şi inducere în eroare a organelor judiciare.

În aceeaşi cauză a fost judecată şi soţia fostului primar, Aurica Nicolae, preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine Carabaşa de Cochirleanca, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, dar şi secretarul comunei Cochirleanca, Maria Borcan, cele două primind pedepse cu suspendarea executării închisorii.

Potrivit sentinţei publicate pe site-ului Curţii de Apel Ploieşti instanţa "admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA Serviciul Teritorial Ploieşti, împotriva sentinţei penale nr. 95/25 octombrie 2017 pronunţate de Tribunalul Buzău - Secţia penală în dosarul nr. 1888/114/2015, privind pe inculpaţii intimaţi Nicolae Aurica, Nicolae Ilie şi Borcan Maria. (...) În baza art. 33 lit. b) din C. pen. din 1969, art. 38 alin. (1) din C. pen., art. 39 alin. (1) lit. b) C. pen., art. 10 din Legea nr. 187/2012 aplică inculpatului Nicolae Ilie pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani şi 8 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, acela de 16 luni închisoare (1an şi 4 luni), inculpatul urmând să execute pedeapsa de 4 ani închisoare". AGERPRES(AS-autor: Dorin Ivan, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 „A venit vremea ca Europa să intre în panică”

3 VIDEO Rareș Bogdan / Mi-e plin telefonul de mesaje. Mă întreabă toți ce e cu ea

4 Răsturnare de situație! Bianca Drăgușanu: „Am fost strict imaginea acestei societăți. Nu am avut nicio implicare în desfășurarea activității acesteia”

5 „Banca ciudaților” din Parlamentul European...