Buzău: Pădurea Crâng, retrocedată autorităţilor locale, va fi transformată în cel mai mare parc urban

Buzău: Pădurea Crâng, retrocedată autorităţilor locale, va fi transformată în cel mai mare parc urban

Pădurea Crâng din municipiul Buzău a fost retrocedată autorităţilor locale printr-o recentă hotărâre de Guvern, a anunţat primarul Constantin Toma.

"Încerc o mare bucurie pentru că, iată, după aproape 5 ani, iniţiativa mea de retrocedare a pădurii Crâng municipiului Buzău a devenit realitate. (...) Guvernul României a aprobat, prin Hotărâre de Guvern, transferul gratuit al pădurii Crâng, în suprafaţă de 177,78 hectare, în proprietatea publică a municipiului Buzău", a scris primarul Constantin Toma pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, municipiul Buzău a fost proprietar al pădurii din 1 mai 1881 până pe 11 iunie 1948, iar după naţionalizare pădurea a fost administrată de stat, prin Romsilva.

Intenţia autorităţilor locale este de a regenera pădurea şi a o transforma în cel mai mare parc urban din ţară.

"Astăzi, pădurea Crâng este într-o stare jalnică şi avem obligaţia de a o regenera şi de a o transforma într-o Pădure Parc Urbană, cea mai mare din România şi foarte posibil din UE.
Vom trece imediat la a face toate demersurile pentru a avea un proiect tehnic, viabil, pe care să-l finanţăm din fonduri europene", a subliniat primarul Buzăului. AGERPRES/(A,AS-autor: Oana Mălina Negrea, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale