Buzău: Percheziţii la persoane bănuite de proxenetism şi spălare de bani, prejudiciul - 1,2 milioane de euro

Buzău: Percheziţii la persoane bănuite de proxenetism şi spălare de bani, prejudiciul - 1,2 milioane de euro

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipale Râmnicu Sărat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat luni şapte percheziţii în judeţele Buzău şi Ilfov la mai multe persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de proxenetism şi spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la 1,2 milioane de euro.

20 de persoane au fost aduse la sediul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat pentru cercetări şi au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor importante sume de bani, mai multe dispozitive electronice, două autoturisme de lux, precum şi materie vegetală în formă vrac, susceptibilă a avea efecte psihoactive.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Buzău, s-au efectuat şapte percheziţii în judeţele Buzău şi Ilfov, la mai multe imobile aflate în proprietatea unui buzoian de 38 de ani şi a unei femei de 65 de ani, din Râmnicu Sărat. Din cercetări a reieşit faptul că, din 2010 până în prezent, doi buzoieni ar fi determinat mai multe femei să practice prostituţia, în ţări din Uniunea Europeană, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale în propriul interes, ulterior, din veniturile obţinute ilicit, aceştia ar fi achiziţionat bunuri imobile şi autoturisme de lux.

"În urma percheziţiilor efectuate, de la locaţiile verificate au fost ridicate importante sume de bani (19.000 de euro şi 1300 de dolari), mai multe dispozitive electronice (3 laptopuri, 20 de telefoane mobile şi două unităţi centrale), arme albe (bâte, sabie, macete), două autoturisme de lux, precum şi aproximativ 200 de grame de materie vegetală în formă vrac susceptibilă a avea efecte psihoactive. Totodată, în vederea recuperări prejudiciului estimat la 1,2 milioane de euro va fi instituit sechestru asigurator pe trei dintre imobilele deţinute de bănuit", a precizat sursa citată.

Activităţile au fost desfăşurate în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, acţiunea a beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor, ambele din cadrul Poliţiei Române, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău. AGERPRES(AS- autor: Dorin Ivan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...