Buzău: PMP a primit doi parlamentari la redistribuire; Teodor Atanasiu (PNL), marele perdant

Buzău: PMP a primit doi parlamentari la redistribuire; Teodor Atanasiu (PNL), marele perdant

PMP Buzău a obținut la redistribuire două mandate, unul de deputat, Adrian Mocanu, și un altul de senator, Dorin Bădulescu, potrivit rezultatelor finale anunțate joi, marele perdant în județ fiind prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu, care a ratat obținerea mandatului de senator, deși a ocupat prima poziție pe listă.

PSD a obținut prin Marcel Ion Ciolacu, Sorin Lazăr, Ionela Dobrică, Sebastian Radu și Dănuț Păle cinci dintre cele șapte mandate de deputat ale județului, celelalte două revenind PNL — Cristinel Romanescu și PMP — Adrian Mocanu.

La Senat, PSD a câștigat două mandate — Lucian Romașcanu, Liliana Sbîrnea, iar PMP l-a primit pe al treilea — Dorin Bădulescu.

În Circumscripția nr.10 Buzău, după numărarea a voturilor din toate cele 427 de secții de vot, PSD a obținut 64,78% din voturi la Camera Deputaților și 64,81% la Senat.

Potrivit datelor făcute publice de Biroul Electoral de Circumscripție județeană Buzău, PNL a obținut 11,81% la Camera Deputaților și 11,73% Senat, Partidul Mișcarea Populară — 7,13% Camera Deputaților și 7,75% la Senat, USR — 4,83% la Camera Deputaților și 4,84% la Senat, ALDE — 4,23% la Camera Deputaților și 4,43% la Senat.

În județul Buzău, participarea la vot a fost de 41,98%.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…