Buzău: Un câine al Jandarmeriei este autorul depistării cadavrului criminalului evadat de la spitalul de psihiatrie

Buzău: Un câine al Jandarmeriei este autorul depistării cadavrului criminalului evadat de la spitalul de psihiatrie

Câinele Pin, din rasa ciobănesc german, în vârstă de patru ani, aparținând Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Buzău, este autorul depistării criminalului evadat marți de la Secția Ojasca a Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, anunță un comunicat al IJJ Buzău transmis vineri.

* Buzău: Condamnat pentru omor, evadat din spitalul de psihiatrie

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Buzău, lt. Georgiana Nazîru, "câinele este la Jandarmi din 2012,i ar bărbatul evadat de la spitalul de psihiatrie a fost găsit de acesta într-o zonă împădurită supranumită Drumul Hoților".

Potrivit sursei citate, conductorul, în acest caz, un jandarm, este responsabil cu acomodarea câinelui la misiunile pe care le va avea de executat și, totodată, are grijă de sănătatea, hrănirea și continuarea antrenamentului specific, după această primă etapă, câinele va urma un stagiu de specializare,în jurul vârstei de 11 luni, cu o durată de șaisprezece săptămâni.

Criminalul evadat marți de la Secția Ojasca a Spitalului de Psihiatrie Săpoca, condamnat pentru omor, a fost găsit mort vineri în spatele unor case de vacanță din localitatea buzoiană Mierea.

Bărbatul condamnat în urmă cu 8 ani a fost dat marți în urmărire națională.

Potrivit unor surse din poliție, acesta și-a ucis mama în urmă cu 8 ani și a fost trimis într-un spital de psihiatrie, după ce judecătorii au decis că nu a comis fapta cu discernământ.

Începând de marți, IPJ Buzău a instituit filtre în localitățile din jurul spitalului și a efectuat cercetări cu efective sporite folosind câini, precum și o dronă.

Bărbatul de 53 de ani, condamnat pentru omor, internat la secția de la Ojasca a Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, evadase marți din spital.

AGERPRES / (AS — autor: Dorin Ivan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...

4 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

5 Foarte interesante amănunte!