BVB: Noile modificări aduse OUG 114 restabilesc cadrul pentru dezvoltarea pieţei de capital

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), instituţie fundamentală a pieţei de capital, salută decizia Guvernului, care a modificat în şedinţa de joi prevederile OUG 114 cu privire la Pilonul II de pensii astfel încât să ofere condiţii îmbunătăţite raportat la cadrul legal creat la finalul anului trecut, se spune într-un comunicat al instituţiei.

"Salutăm deschiderea spre dialog şi consultări de care au dat dovadă reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice şi Autorităţii de Supraveghere Financiară şi apreciem în mod deosebit modul în care au luat în calcul semnalele trase de reprezentanţii tuturor instituţiilor implicate în piaţa de capital. Felicităm, de asemenea, Asociaţia pentru Pensiile Administrare Privat din România şi toate părţile implicate pentru contribuţia în tot acest proces consultativ. Noile modificări aduse OUG 114 reprezintă o măsură concretă în direcţia bună. Investitorii au nevoie, însă, de predictibilitate şi stabilitate legislativă şi urmăresc cu deosebită atenţie acţiunile decidenţilor politici ce influenţează mediul economic şi evoluţia companiilor listate", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, fondurile de pensii reprezintă investitori instituţionali puternici care investesc masiv în economia românească. BVB susţine că prin clarificarea situaţiei acestora, piaţa de capital locală, în care activează companii româneşti ce reprezintă valoric peste 10% din Produsul Intern Brut al României, poate reintra într-o zonă de normalitate şi îşi poate relua ascensiunea spre o eventuală promovare la statutul de piaţă emergentă. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

2 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

5 Analiză New York Times / De ce rata deceselor cauzate de COVID-29, în Germania, este mai scăzută față de alte s…

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios