Câciu, despre măsurile privind pensiile speciale: Se lucrează, dar nu le vom face publice până nu vor fi agreate în Coaliţie

Câciu, despre măsurile privind pensiile speciale: Se lucrează, dar nu le vom face publice până nu vor fi agreate în Coaliţie

Întrebat de termenul dat de premier, până săptămâna viitoare, pentru această analiză, ministrul Câciu nu a vrut să comenteze.

”La momentul în care analizele, simulările şi soluţiile vor fi finalizate, le vom analiza în cadrul coaliţiei, se lucrează dar nu le prezentăm public înainte de a fi analizate şi decise la nivel politic”, a spus ministrulul, despre o decizie privind pensiile speciale.

Întrebat despre termenul dat de premier, de două săptămâni, pentru finalizarea acestei analize, ministrul a răspuns: ”Dumneavoastră spuneţi că aveţi un termen. Această analiză va fi prezentaă coaliţiei în termenele propuse de premier. Calculul îl faceţi dumneavoastră”.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi, că este nevoie de o reformă şi este nevoie de impozitare a pensiilor speciale, dacă asta va fi decizia finală în coaliţie.

Despre pensiile militarilor, ministrul a precizat că militarii plătesc CAS, CASS, impozit şi beneficiază de această prevedere legală, media a şase luni din activitate.

”Nu vreau ca în spatele carierei unor militari care beneficiază de pensie militară, să se ascundă cei care într-adevăr au pensii speciale în România, a spus Bode, arătând că miniştrilor de Finanţe şi Muncă li s-a cerut o analiză privind veniturile mai mari decât cel al preşedintelui, însă nu au primit încă nimic, pentru a lua o decizie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...