Cadavrele a cinci copii, exhumate în Lîman: unul dintre morminte, săpat chiar de mamă FOTO

Cadavrele a cinci copii, exhumate în Lîman: unul dintre morminte, săpat chiar de mamă FOTO

În orașul Lîman, recent eliberat de sub ocupaţia forţelor ruse, anchetatorii ucraineni au exhumat cadavrele a cinci copii, patru dintre acestea dintr-o groapă comună din cimitir ,a precizat Poliția Națională a Ucrainei într-un comunicat postat pe Facebook.

Printre cadavre se află cele a două surori din Lîman Foto: Facebook/ Poliția Națională a Ucrainei

Potrivit poliției ucrainene, anchetatorii au găsit cadavrele a patru copii care ar fi fost îngropați într-o groapă comună dintr-un cimitir, iar un altul, al unui băiețel, ar fi fost fost îngropat într-un mormânt săpat de mama lui, în curtea lor.

S-a stabilit preliminar că toți cei cinci minori au murit din cauza rănilor provocate de schije în urma bombardamentelor rusești.

Polițiștii au preluat din gropi comune cadavrele a trei fetele născute în 2021, 2019 și 2008 (cele din urmă fiind surori), dar și corpurile a doi băieți născuți în 2011 și 2012.

După examinarea medico-legală, copiii vor fi reînhumați.

Acțiunile de investigare sunt în desfășurare de două săptămâni la Liman – la locul celei mai mari înmormântări în masă din zona eliberată a regiunii Donețk. Echipele de investigații lucrează continuu, căutând și intervievând rudele, stabilind istoricul tuturor morților”,notează polițiștii ucraineni.

În dimineața zilei de marți, 18 octombrie, un total de 35 de militari și 131 de civili au fost exhumați în orașul Kramatorsk.

Printre cadavrele civililor se aflau cele a 67 de bărbați, a 56 de femei și a celor cinci copii. Sexul a șase persoane este necunoscut.

Se iau măsuri pentru identificarea persoanelor decedate și stabilirea cauzelor morții acestora”, se mai arată în comunicat.

Potrivit poliției, pe teritoriile eliberate recent au fost descoperite 45 de astfel morminte, 33 dintre ele în Sviatohirsk și 12 în Liman.

„Aceste date nu sunt însă definitive, deoarece în fiecare zi poliția primește informații de la locuitori despre noi morminte. În ultimele zile s-au descoperit încă vreo 17 astfel de înmormântări”, conchide Poliția Națională a Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro