Cadoul de Centenar al borfașilor: amnistie și legare de glie

Cadoul de Centenar al borfașilor: amnistie și legare de glie

Veșnicul bugetar Teodorovici, prietenul patronilor de cluburi și inamicul mediului privat, a scăpat din greșeală în public adevărata gândire a PSD despre diaspora: niște netrebnici care ar trebui chinuiți și legai de glie. Visul PSD de a-i chinui și pe cei scăpați din țară se adaugă altei dorințe mistuitoare: o amnistie totală pentru borfași. În anul Centenarului, acestea sunt cele două cadouri pregătite românilor de partidul lui Liviu Dragnea, scrie jurnalistul Cristian Pantazi pe  G4Media.ro .

 Degeaba a făcut Eugen Teodorovici turul televiziunilor marți seară pentru a-și nuanța pozițiile. Declarația sa inițială nu a fost o scăpare, dimpotrivă, el însuși a spus la RTV că și-a dat seama că va produce controverse. Propunerea limitării la cinci ani a dreptului de a munci într-o țară din UE a stârnit furia a milioane de români plecați afară, mulți dintre ei fugiți tocmai pentru a scăpa de Teodrovici și colegii de partid.

Sigur că România are o problemă acută cu forța de muncă, după ce patru milioane de cetățeni au ales să plece, într-un ritm depășit doar de migrația din Siria. Sigur că orice guvern din lume trebuie să caute soluții pentru a stopa plecările și pentru a-i repatria pe cei mai productivi dintre ei. Dar găsirea soluțiilor vine după identificarea cauzelor.

Or, cauzele sunt sub nasul PSD. Cauzele sunt în PSD. Câteva dintre ele sunt primordiale: lipsa oportunităților egale, accesul precar la educație și sănătate, atmosfera de impunitate pentru puternici, corupția generalizată.

Cu tot ceea ce face de doi ani, PSD adâncește suplimentar toate aceste cauze.

În educație, suita de semidocți Pop – Popa – Andronescu dărâmă zi de zi puținele lucruri bune rămase în picioare. Tot ce fac e în sprijinul clientelei de partid – de la manualul unic la bacalaureatul diferențiat, de la examenele grilă la salariul diferențiat. În spatele acestor acțiuni aparent disparate găsiți interesele fabricilor de diplome, marii sponsori dintotdeauna ai PSD. De ce să mai stai într-o țară care dă diplome universitare pe bandă rulantă unor semianalfabeți, unii dintre ei ajungând chiar miniștri câțiva ani mai târziu?

În sănătate, spolierea banilor publici a ajuns la cote inimaginabile. Un buget mereu în creștere și miliardele de euro din fonduri europene sunt mereu insuficiente: spitale golite de medici, dar și de aparatură; crize cronice de vaccinuri și medicamente; achiziții supraevaluate în folosul mafiei universitare bine înșurubate la vârful partidului. Colac peste pupăză, PSD a renunțat și la cele trei spitale regionale co-finanțate din fonduri europene. În schimb, promite opt spitale, făcute prin parteneriate public-privat. O să le vedem la paștele cailor.

În ceea ce privește calitatea vieții, lucrurile stau crunt. Traiul în București e un chin perpetuu, totul e împotriva locuitorilor: transport public deficitar, trafic haotic, semafoare nefuncționale, poluare ucigătoare. De ce să rămâi prizonier într-un asemenea oraș?

Toate aceste lucruri îi scot din minți pe oamenii onești, muncitori. Adăugați și alte ingrediente: marea de pile, neamuri și amante cu care PSD a umplut administrația pe salarii exorbitante; loviturile constante date mediului prin măsuri date de pe o zi pe alta; inconstanța legislativă.

Dar mai e o cauză, poate principala cauză a plecărilor: nedreptatea. Corupția larg răspândită a devenit, sub PSD, acceptabilă politic. Partidul lui Dragnea, cu marii săi sponsori, a distrus mare parte din justiție: legi, instituții, procese. Au mai rămas câteva redute, ținute de o mână de oameni onești și curajoși.

Și nici asta nu le e de ajuns. Vor maxim: amnistia și grațierea. Vâlcov a verbalizat-o acum câteva luni – ar fi cadoul potrivit de Centenar. E omul condamnat la opt ani de închisoare în primă instanță pentru acte de corupție inimaginabile la un asemenea nivel. Dragnea e motorul din spatele acestor eforturi, iar benzina care-l alimentează e pompată de personaje cu o forță financiară uriașă.

O vor face până la urmă, pentru că fereastra de oportunitate politică rămâne deschisă până la finalul lunii decembrie. Acum au eliminat din guvern orice opoziție, le mai stau în cale doar șovăielile premierului. Acesta va fi adevăratul cadou de centenar al borfașilor care s-ar bucura să aibă o țară doar a lor.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante