Câh!/Fosta nevastă a lui Buzatu, revoltată că a fost suspendată din PSD

Câh!/Fosta nevastă a lui Buzatu, revoltată că a fost suspendată din PSD

Senatoarea PSD Gabriela Crețu, până nu demult soție a președintelui Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu, s-a arătat revoltată de decizia prin care a fost suspendată din partid, declarând că nici măcar nu a fost consultată sau sunată. De asemenea, Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu, a demisionat din funcția de secretar de stat, în urma acuzațiilor de luare de mită care-l vizează pe tatăl său.

„Care sunt motivele pentru care eu am fost suspendată (…)? Dacă era vreun motiv (privind suspendarea sa – n.red), atunci membrii PSD trebuie să aibă opinii și să le discute, nu așa…Pe mine nu m-a sunat nimeni, nu m-a anunțat nimeni să spună care e motivul suspendării”, s-a lamentat Gabriela Crețu într-o intervenție la Digi24.

Ea a adăugat ca „a muncit pentru acest partid”, traversând mai mult rânduri de alegeri și că nu merita să fie suspendată fără să i se comunica „motivul”.

Chestionată despre averea impresionantă de „bugetar” deținută de Buzatu, senatoarea Gabriela Crețu a sărit să-i ia apărarea celui pe care l-a numit „președintele Consiliului Județean”. Ea a apreciat că Buzatu și-a construit legal averea și că nu se poate spune în cazul lui că e tocmai un bugetar, pentru că deține o fermă.

„Eu nu verific declarația președintelui Consiliului Județean… Nu e bugetar, are o fermă…Totul e public. Eu cred că sunt în mod legal obținute. Nu am niciun argument să spun că nu e așa (referindu-se la bunurile lui Dumitru Buzatu- n.red). Știu că se ducea la prășit, la strâns fân. Dar nu văd de ce mă întrebați pe mine, repetați aceeași eroare… Eu cred că sunt legale, până la proba contrarie”, a comentat Gabriela Crețu.

Senatoarea a mai adăugat că oricum nu mai avea legătură de mult timp cu Dumitru Buzatu și că a ținut să divorțeze tocmai pentru a clarifica situația bunurilor, ca să nu mai fie nevoiți să-și declare reciproc veniturile și bunurile: „Eu oricum eram despărțită de el și am ținut să clarificăm totul ca să nu mai trimitem de la unul la altul declarații de avere”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a convocat sâmbătă Biroul Politic Național care a decis în unanimitate excluderea lui Dumitru Buzatu din PSD. Din calitatea de președinte al Consiliului Județean Vaslui, Buzatu ar fi cerut și primit o mită de 250.000 de euro. El ar fi fost denunțat de un om de afaceri din Cluj, iar flagrantul a fost organizat de procurorii DNA, astfel că banii care au ajuns în portbagajul lui Buzatu erau marcați.

Ciolacu a anunțat că se delimitează total de orice faptă de corupție în care ar fi implicat Dumitru Buzatu, motiv pentru care s-a decis în unanimitate excluderea lui din PSD. Din același motiv s-a decis și suspendarea Gabrielei Crețu din PSD, iar fiul Tudor Buzatu și-a înaintat demisia din funcția de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?