Călăraşi: Cinci persoane bănuite de cămătărie, reţinute pentru 24 de ore

Călăraşi: Cinci persoane bănuite de cămătărie, reţinute pentru 24 de ore

Cinci indivizi bănuiţi de cămătărie au fost reţinuţi de lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi şi mai mai multe bunuri au fost ridicate în vederea confiscării, după patru percheziţii domiciliare efectuate în judeţ , se arată într-un comunicat remis luni de instituţie.

Suspecţii ar fi împrumutat bani cu camătă mai multor persoane din anul 2018 până în prezent iar pentru recuperarea sumelor ar fi apelat la ameninţări şi acte de violenţă.

"În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării patru ceasuri, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, 1,200 kg bijuterii din aur, 50.000 de lei, 15.400 de euro, 21.000 de dolari, 280 de lire sterline, documente privind efectuarea de tranzacţii financiare şi însemnări privind împrumutul de sume de bani. Totodată, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra a patru imobile şi patru autoturisme", se arată în comunicatul IPJ.

În urma percheziţiilor, efectuate duminică, au fost puse în executare 14 mandate de aducere şi faţă de cinci bărbaţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de camătărie, potrivit sursei.

Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ şi al lucrătorilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...