Călărași: Președintele CJ, amendat și cu permisul suspendat pentru nerespectarea indicațiilor polițiștilor rutieri - surse

Călărași: Președintele CJ, amendat și cu permisul suspendat pentru nerespectarea indicațiilor polițiștilor rutieri - surse

Polițiștii rutieri din Călărași au sancționat contravențional și au suspendat permisul de conducere unui conducător auto în vârstă de 49 de ani, din cauză că acesta, oprit joi seara în trafic pentru control de rutină, nu a respectat indicațiile polițiștilor, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași, Florentina Dobre.

Potrivit unor surse judiciare consultate de AGERPRES, bărbatul sancționat de polițiști este președintele Consiliului Județean (CJ) Călărași, Vasile Iliuță.

Șoferul în cauză s-a legitimat verbal și și-a continuat deplasarea, refuzând un dialog cu polițiștii care au plecat după acesta până la domiciliul lui, a mai spus Florentina Dobre.

"Aseară (joi seara n.r.) am avut un eveniment cu un bărbat de 49 de ani, din Călărași, care nu a respectat indicațiile polițistului, fapt pentru care a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere.(...) Nu s-a realizat un dialog cu acesta. Acesta doar s-a legitimat și și-a continuat deplasarea fiind găsit ulterior la domiciliu, unde și acolo a refuzat dialogul cu polițiștii", a spus Florentina Dobre.

Întrebată dacă șoferul care a refuzat dialogul cu polițiștii a fost urmărit de aceștia până la domiciliul lui, Florentin Dobre a spus că după conducătorul auto a plecat întâi un echipaj de poliție apoi au venit în sprijin și alte echipaje.

"Colegii mei au plecat după acesta, un echipaj, ulterior venind în sprijin și alte echipaje întrucât acționăm în echipă. (...) Era un control efectuat de polițiștii rutieri în trafic (...) S-a legitimat verbal, pentru că legitimarea se poate face și verbal", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Călărași.

Întrebată dacă șoferul ar fi urmat să fie testat cu etilotestul, ea a explicat faptul că de regulă, la controalele de rutină în trafic conducătorii auto sunt testați cu aparatul etilotest chiar dacă nu sunt suspiciuni că ar fi consumat alcool.

"Cu siguranță, este o procedură, toți conducătorii auto în cazul acțiunilor, cei mai mulți dintre conductorii auto sunt testați au aparatul etilotest, nu neapărat că ar exista o suspiciune, dar este o activitate pe care polițiștii rutieri o desfășoară (...) Nu au fost suspiciuni, colegii mei au oprit în urma unui control, nu au fost suspiciuni că acesta ar fi consumat sau nu ar fi consumat băuturi alcoolice. A fost oprit în urma unui control, normal, al polițiștilor, polițiștii rutieri sunt în trafic pentru siguranța cetățenilor, pentru siguranța rutieră pe drumurile publice. Colegii mei și-au făcut treaba, conducătorul auto fiind oprit, chiar dacă și-au continuat deplasarea colegii mei au plecat pentru stabilirea cu exactitate a identității acestuia", a adăugat Florentina Dobre.

Ea a spus că nu se poate vorbi de refuz de recoltare de probe pentru că polițiștii nu au reușit să comunice cu șoferul.

"Acesta nici nu a comunicat cu polițiștii ca să i se poată spune că urmează să fie testat cu aparatul etilotest, ca să vorbim și de refuz de recoltare de probe ulterior (...) Dar având în vedere că acesta doar și-a spus identitatea și a continuat deplasarea, polițiștii nu i-au adresat întrebarea dacă dorește să fie testat cu aparatul etilotest și ulterior să fie dus la spital unde să refuze probele de sânge (...) Nici la domiciliu nu a fost posibil un dialog (...) Contravenția poate fi aplicată și în lipsă (...) Nu avem dubii cu privire la identitatea persoanei în cauză (...) Conducătorul auto a fost sancționat pentru nerespectarea indicațiilor polițiștilor rutieri și pentru acest aspect i s-a reținut și permisul de conducere", a mai declarat Dobre.

În cauză nu sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracțiuni, a mai spus Florentina Dobre.

"Nu vorbim (de un dosar penal n.red.), din datele care au fost prezentate inclusiv ieri seară unui procuror s-a stabilit că nu ar întruni elementele constitutive ale vreunei infracțiuni, fapt pentru care polițiștii l-au sancționat contravențional", a conchis purtătorul de cuvânt al IPJ Călărași.

AGERPRES / (A — autor: Cristina Matei, editor: Marius Frățilă)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 Voi știți cine e marmota asta?

4 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

5 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului