Călătoresc prin lume fără să cheltuie un ban pe cazare. Cum a reușit asta un cuplu din Irlanda

Călătoresc prin lume fără să cheltuie un ban pe cazare. Cum a reușit asta un cuplu din Irlanda

Molly Keane, în vârstă de 25 de ani, și prietenul ei, Garth, în vârstă de 30 de ani, au stat în 17 case în locuri precum New York, Amsterdam sau Barcelona. Interesant este că ei nu au plătit niciun ban pentru cazare. Ei au făcut, însă, ceva la schimb.

Cei doi tineri călătoresc permanent FOTO arhiva personală

Cei doi tineri care au călătorit în întreaga lume fără să plătească cazare au avut grijă de case și de câini la 17 case. Ei au reușit să economisească bani pentru un avans la o casă, descriind stilul de viață care reduce costul vieții ca fiind "cel mai bun lucru pe care l-au făcut vreodată".

Molly Keane, în vârstă de 25 de ani, este fotograf și creator de conținut. Iubitul ei cu care formează un cuplu de trei ani, Garth, dorește să își păstreze anonimatul asupra numelui de familie. El este un consilier în vârstă de 30 de ani și lucrează pentru o companie de tehnologie, din Donegal, în nord-vestul Irlande. Cei doi au stat în 17 case în locuri precum New York, Amsterdam, Barcelona și în toată Irlanda, începând din iunie 2022, scrie Independent .

Economii substanțiale

Ei folosesc aplicația Trusted House Sitters pentru a se oferi voluntar să aibă grijă gratuit de casele și animalele de companie ale străinilor și fac acest lucru cu normă întreagă de la primul lor sejur. Molly a spus că este "atât de multă responsabilitate" să ai grijă de animalele de companie, iar odată au fost nevoiți să ducă un câine la veterinar de urgență pentru că era "atât de bolnav".

Molly și Garth nu au o locuință permanentă - ambii pot lucra la distanță, așa că cei doi fac house hop în Irlanda și în străinătate la fiecare câteva săptămâni - și, în timpul călătoriilor lor, nu trebuie să plătească pentru cazare sau utilități, ceea ce, potrivit lor, este "un privilegiu", având în vedere criza costului vieții.

Cuplul a economisit "mai mult decât a crezut vreodată" și are suficient pentru a depune un avans pentru o casă, dar "nu intenționează să se așeze la casa lor pentru o vreme", deoarece intenționează să își continue stilul de viață de călător în viitorul apropiat. "Casele în care stăm sunt absolut frumoase și, de multe ori, spații moderne foarte mari, iar faptul că nu trebuie să avem un proprietar sau să ne facem griji cu privire la criza imobiliară este un privilegiu", a declarat Molly.

Aplicația care i-a ajutat

Molly și Garth s-au cunoscut în timpul pandemiei și, de îndată ce au putut călători legal, au explorat Irlanda, Portugalia și Germania și chiar au locuit în Barcelona timp de câteva luni.

După ce a ajuns acasă după ce a călătorit, în mai 2022, Molly se uita pe TikTok și a văzut un coleg creator de conținut care vorbea despre experiența lor de house-sitting prin intermediul aplicației Trusted House Sitters, așa că a decis să încerce. Ea a spus: "Am decis să risc și să plătesc pentru abonamentul anual, gândindu-mă că va merita dacă vom avea măcar una sau două houseits în timpul anului, iar 17 houseits mai târziu, și aproape complet rezervat și pentru următoarele câteva luni, este cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată."

Molly a explicat cum funcționează aplicația. "Te înscrii și îți faci un profil - cred că atât proprietarii de case și de animale de companie, cât și cei care speră să devină sitteri trebuie să plătească o taxă pentru a se înscrie, apoi ID-ul tău este verificat, iar tu îți faci profilul în care dai câteva informații despre ceea ce faci, care sunt hobby-urile tale și care este experiența ta în materie de pet-sitting”, spune ea. "Apoi, poți căuta situri din întreaga lume și poți aplica la cele care te interesează, trimițând gazdelor un mesaj”, a completat tânăra.

Solicitați, imediat după ce și-au făcut profil

"Ne-a luat două sau trei săptămâni să obținem primul nostru house sit, deoarece totul se bazează pe recenzii, iar la început, evident, nu aveam niciunul, așa că le vom fi recunoscători pentru totdeauna primilor oameni care ne-au primit să facem un sit ", a mai spus Molly.

În iunie 2022, cuplul a făcut house sit pentru prima dată în Dublin și a avut grijă de golden retriever-ul proprietarilor. "Lexi, câinele, a fost superb, iar noi ne-am întors de câteva ori de atunci și ne vom întoarce acolo pentru a sta din nou în curând. Ne-am distrat atât de mult și nu am fi putut cere o primă experiență mai bună cu aplicația - proprietarii au fost atât de relaxați și ei", a relatat Molly.

De atunci, Molly și Garth au făcut house-sitting cu normă întreagă. Cei doi spun că costul vieții a jucat un rol în decizia lor de a locui în casă. "Nu am avut de ales: În Dublin, există o criză imobiliară îngrozitoare în acest moment și credem că guvernul nu face absolut nimic pentru a o modifica. Chiriile sunt mai mari ca niciodată și nici nu există suficiente proprietăți pentru a satisface cererea. Cei mai mulți dintre prietenii noștri au emigrat, ceea ce voiam să facem înainte de a descoperi pet sitting-ul", a mai spus ea.

Munca lui Molly presupune să călătorească prin Irlanda pentru filmări, iar slujba lui Garth este complet la distanță - așa că cei doi fac adesea house hop în Irlanda.

Cei doi nu au avut niciun dezastru de când au făcut house and pet sitting, dar au avut o sperietură când, în New York, câinele s-a îmbolnăvit în primele zile petrecute acolo.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...