Călătoria controversată a unor „bloggeri” chinezi la Mariupol: Kievul cere explicații din partea Beijingului

Călătoria controversată a unor „bloggeri” chinezi la Mariupol: Kievul cere explicații din partea Beijingului

Kievul cere explicații Beijingului în legătură cu prezența unor bloggeri și artiști chinezi în orașul Mariupol, ocupat de Rusia din luna mai a anului trecut.

Cântăreața de operă Wang Fang interpretează „Katiusa” în teatrul din Mariupol, distrus de ruși

„Ukrainska Pravda” scrie că un grup de bloggeri și interpreți chinezi a sosit în mod ilegal în orașul Mariupol, situat pe malul Mării Azov. Ca răspuns, Kievul intenționează să introducă o interdicție de intrare pentru toți „interpreții invitați” de Moscova în teritoriile ocupate în Ucraina.

„Potrivit informațiilor disponibile, un grup de bloggeri chinezi a sosit în orașul ocupat temporar (Mariupol, n. red.). Prezența lor este ilegală. Încalcă grav legislația Ucrainei cu privire la trecerea frontierei de stat de către străini”, a anunțat pe Telegram purtătorul de cuvânt al diplomației ucrainene, Oleh Nikolenko.

Nikolenko a subliniat că Ucraina respectă integritatea teritorială a Chinei și că așteaptă din partea Beijingului o explicație despre prezența cetățenilor săi în Mariupol, precum și despre ruta folosită de aceștia pentru a ajunge în orașul din regiunea Donețk.

Totodată, Nikolenko a publicat un videoclip cu cântăreața de operă Wang Fang interpretând melodia sovietică „Katiușa” printre ruinele teatrului din Mariupol, unde armata rusă a ucis peste 600 de oameni nevinovați.

Pe de altă parte, așa-zisul șef al Crimeei, Serghei Aksionov, s-a lăudat joi cu vizita unei „delegații din China”. Aksionov a susținut că aceștia sunt „reprezentanți ai mass-media și ai sferei culturale” a Republicii Populae Chineze cu care a discutat „probleme legate de turism”. Potrivit lui Aksionov, vizitatorii săi i-ar fi transmis că „turiștii chinezi sunt gata să vină în Crimeea”. El a mai declarat că va găzdui la un moment dat un grup de oameni de afaceri chinezi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...