Călătoria lui Joe Biden cu „Rail Force One” prin Ucraina. Cum a ajuns la Kiev cel mai puternic om din lume

Călătoria lui Joe Biden cu „Rail Force One” prin Ucraina. Cum a ajuns la Kiev cel mai puternic om din lume

Alexander Kamyshin, șeful companiei feroviare de stat UZ din Ucraina și-a cerut scuze pe Twitter pentru că o zecime dintre trenuri au întârziat din cauza vizitei făcute luni de președintele american Joe Biden la Kiev .

FOTO: EPA-EFE

Alexander Kamyshin, unul dintre cele mai cunoscute personaje din Ucraina, fiind renumit pentru eficiența cu care a condus compania feroviară, a scris pe Twitter că vizita președintelui Biden, care a călătorit cu trenul din Polonia în Ucraina, a fost una istorică. Șeful UZ a spus că Joe Biden a stat în tren 20 de ore cât a durat vizita, iar misiunea de a avea grijă de el a fost una grea.

„Era foarte important să avem grijă de el cum se cuvine și am și făcut-o. Nici nu-mi mai amintesc cum am ajuns la a-l vedea pe președintele Biden, mergând alături de Volodimir Zelenski prin Kiev, în cea de-a 362-a zi de război”, a declarat acesta, potrivit hotnews.ro.

Kamyshin a ținut să-și ceară scuze că unele trenuri au staționat pentru a lăsa cale liberă trenului în care se afla Biden.

„A fost dureros pentru mine și echipa mea, dar a trebuit să fac asta. Doar 90% dintre trenurile noastre au ajuns ieri la timp. Îmi cer scuze”.

Compania de căi ferate din Ucraina are 230.000 de angajați și peste 2.000 de feroviari au murit de când a început războiul, potrivit sursei citate.

Biden a ajuns mai întâi la Rzeszow, în sud-estul Poloniei. După un drum de o oră cu mașina, a ajuns la Przemysl, un oraș aflat la granița dintre Polonia și Ucraina.

Președintele s-a urcat apoi într-un tren și a călătorit 10 ore până la Kiev. Trenul lui Biden a călătorit pe întuneric, cu o prezență de securitate puternică la bord.

Trenul s-a oprit în gara Kiev-Pasazhyrsky din capitala ucraineană, luni, în jurul orei locale 8.00.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu