Calendarul şi structura anului şcolar 2023

Calendarul şi structura anului şcolar 2023

Inspectoratele școlare din toată țara au termen până luni pe 30 mai să decidă perioada pentru una dintre vacanțele din anul școlar următor, este vorba de cea care trebuie programată între 6 și 26 februarie 2023. Conform noii structuri a anului de învățământ, cursurile vor începe în toamnă pe 5 septembrie și se vor desfășura pe 5 module de învățare.

Primul se va încheia pe 21 octombrie și va fi urmat de o vacanță de o săptămână pentru toți elevii. Al doilea modul este prevăzut între 31 octombrie și 23 decembrie, până la vacanța de iarnă care se va întinde pe durata a două săptămâni. Următoarea vacanță, cea din luna februarie, se stabilește la nivel local de către fiecare inspectorat școlar, într-una din cele trei săptămâni pline ale lunii.

În capitală de exemplu, Inspectoratul a decis ca elevii și preșcolarii din București să aibă vacanță între 20 și 26 februarie 2023. Cea de-a patra vacanță din cursul anului școlar următor va fi cea de Paști, în aprilie, cuprinzând atât sărbătoarea ortodoxă cât și cea catolică, iar cursurile se vor încheia pe 16 iunie anul viitor. /lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 mai

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...