Călugărițe din Olanda, apel la consumatorii de alcool pentru a-și vinde vinul

Călugărițe din Olanda, apel la consumatorii de alcool pentru a-și vinde vinul

O mănăstire olandeză face apel la consumatorii de băuturi alcoolice pentru a vinde cele peste 64.000 de sticle de vin din propria cultură, relatează The Guardian.

S-au vândut aproape 5.000 de sticle. FOTO SHUTTERSTOCK (Arhivă)

Am avut o vară frumoasă anul trecut, temperaturi calde, și se anunță o recoltă excelentă de peste 60.000 de sticle", a afirmat sora Maria Magdalena, stareță, într-un apel video.

Având mai multe cunoștințe despre rugăciune decât despre comerțul cu amănuntul online, ele au simțit că nu pot distribui această recoltă. Dar, cu ajutorul grupurilor de fermieri locali, călugărițele oferă spre vânzare online vin alb din amestec de auxerrois, pinot blanc și pinot gris, sau un rosé de pinot noir/gamay, la 14,50 euro per sticlă. În plus, comenzile pot fi și ridicate.

Mănăstirea Sint-Catharinadal din sudul Olandei are propria cultură viticolă din anul 2014 pentru a genera venituri pentru întreținerea clădirilor sale, recrutând circa 130 de voluntari.

Nu ni s-a părut atât de potrivită berea într-o mănăstire", a explicat sora pentru presa olandeză. „Vinul se potrivește mai bine, este biblic și trimite spre Iisus".

Thibaud van der Steen, co-fondator al Breda Maakt Mij Blij, care ajută producătorii, fermierii și cultivatorii să vândă bunurile excedentare, a declarat că, de la campania lansată miercuri împreună cu No Waste Army și Boerschappen , s-au vândut aproape 5.000 de sticle.

Am început Breda Maakt Mij Blij în 2020 din nevoia de pozitivitate în timpul pandemiei de COVID, deoarece a fost atât de multă suferință", a declarat el.

Când au fost probleme cu interdicțiile de export, iar oamenii nu-și puteau exporta florile, am făcut un videoclip și fotografii cu un cultivator de flori și dintr-o dată am vândut 300.000 de bucăți.

În 2020, călugărițele au avut vin care era destinat KLM, deși nu s-a finalizat afacerea, așa că noi am ajutat. Există o impresie puțin greșită că vinul olandez nu este gustos, dar în zilele noastre este aproape întotdeauna bun, și acesta este un vin cu o poveste”, a mai adăugat Thibaud van der Steen.

Recoltele anterioare ale călugărițelor olandeze au generat evaluări bune pe site-ul de vinuri Vivino.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”