Calul Reginei Elisabeta a II-a, testat pozitiv la un test doping

Calul Reginei Elisabeta a II-a, testat pozitiv la un test doping

Cel mai premiat cal al Reginei Elisabeta a II-a, Estimate, a fost testat pozitiv cu morfină la un test antidoping, după ce se presupune că a fost hrănit cu mâncare contaminată, informează The Times of India.


Calul Reginei Elisabeta a II-a, testat pozitiv la un test doping (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iapa de rasă irlandeză în vârstă de cinci ani, care a câştigat cursa Gold Cup de la Royal Ascot anul trecut, i-a adus Reginei Marii Britanii 155.960 de lire sterline (196.994 de euro) în premii.

Calul antrenat de Sir Michael Stoute a ajutat-o pe Regină să devină primul monarh la domnie care a câştigat cursa de patru kilometri de la Royal Ascot.

După confirmarea rezultatului pozitiv, un producător din Northamptonshire, Dodson and Horrell, care deţine mandat regal din 1985, a anunţat că mâncarea s-ar putea să fi fost contaminată.

Toată mâncarea din stoc numită Alfalfa Oil Plus a fost distrusă.

Palatul Buckingham a anunţat că Regina a fost informată despre această situaţie.

"Pe 17 iulie, Autoritatea Hipică Britanică (BHA) a anunţat că mai multe probe testate după mai multe curse, au relevat prezenţa morfinei, substanţă care este interzisă în ziua curselor. Cinci cai, aflaţi sub pregătirea mai multor antrenori, au fost afectaţi. Pot să confirm că unul dintre cai este Estimate, animalul pregătit de Sir Michael Stoute şi deţinut de Regină. Indicaţiile iniţiale arată că testul a ieşit pozitiv după ce iapa a mâncat hrană contaminată. Sir Michael lucrează îndeaprope cu firma producătoare pentru a descoperi cum mâncarea a fost contaminată înainte ca aceasta să ajungă la grajduri", a declarat John Warren, un angajat al Reginei.

BHA a precizat, într-un comunicat, că "după ce toate etapele vor fi terminate, cazurile vor fi înaintate unei comisii disciplinare care va decide dacă este nevoie să fie dictate sancţiuni. Acestea pot duce până la descalificarea cailor din cursele respective".

Dacă testul pozitiv va fi confirmat de BHA, Estimate va fi descalificată din cursa de anul acesta de la Gold Cup, iar premiul de 80.625 de lire sterline (101.838 de euro) va fi retras în mod automat.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Așa o fi?

3 Un oficial al Pentagonului relatează despre o întâlnire fascinantă de șapte minute cu un OZN gigantic și „strălucitor”

4 Ce se întâmplă în Crimeea? / Rusia a juns să apeleze la „Prometeu”

5 VIDEO Șefa de pluton de la Patriot are 25 de ani!