Calvarul unui bărbat care a trimis 560.000 de dolari într-un cont greșit. Se chinuie de un an să-i recupereze

Calvarul unui bărbat care a trimis 560.000 de dolari într-un cont greșit. Se chinuie de un an să-i recupereze

Un australian se chinuie de un an să recupereze o jumătate de milion de dolari pe care i-a trimis într-un cont greșit. A apelat la instanță, însă procesul este greoi. Echipa juridică a reuşit să câştige o cale prin care respectiva persoană nu are voie să retragă și să cheltuie banii.

O sumă uriașă de bani, transferată într-un cont greșit FOTO Shutterstock

Povestea australianului care a făcut o greșeală uriașă a fost relatată de Daily Mail . Deşi a scris de mână detaliile bancare, în momentul tranzacției, o mică greşeală l-a adus în pragul disperării. Chiar dacă și-a dat seama de eroare, totul era pierdut. Banii ajunseseră într-un cu totul alt cont. Chiar dacă a încercat să facă demersurile legale pentru a-şi recupera suma uriașă de bani, procesul este dificil.

"Au aflat(n.r. el și soția sa) că banii au fost plătiți într-un cont greșit, dar nu au putut lua legătura cu beneficiarul celor 560.000 de dolari.'' Cu toate acestea, echipa juridică a reuşit să câştige o cale prin care respectiva persoană să nu aibă voie să retragă și, eventual, să cheltuiască banii.

Banii nu pot fi scoși din cont

Hotărârea judecătorească prevede că banii nu pot fi scoși din cont decât dacă în urma retragerii, fondurile rămân egale sau mai mari decât valoarea transferată.

Digby Beaumont, șef de investiții la Palisade Real Assets, a trimis 560.000 de dolari într-un cont greșit în iunie 2022.

El intenționa să investească în Fondul Long Short al L1 Capital prin intermediul unei terțe părți, numită Apex Group, în numele trustului de familie, A&D Beaumont.

Conform sursei citate, acesta a achiziționat unități în valoare de 500.000 de dolari din fond și a completat manual detaliile bancare, care includeau BSB și numărul de cont. Din păcate, numărul BSB care a fost introdus era incorect.

Domnul și doamna Beaumont au completat un formular de modificare a detaliilor pentru a nominaliza numărul corect BSB. Cu toate acestea, încasările fuseseră deja plătite într-un alt cont la Commonwealth Bank. Ordinul a mai dezvăluit că banca nu a putut lua legătura cu beneficiarul celor 560.000 de dolari", relatează sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat