Calvarul unui sportiv român: „Renunț la mâncare și la apă!“. Explicația unei decizii extreme

Calvarul unui sportiv român: „Renunț la mâncare și la apă!“. Explicația unei decizii extreme

Mondialele de judo, găzduite de Doha, în perioada 7-14 mai au fost precedate de un scandal monumental, în care e implicat și președintele Federației Internaționale, Marius Vizer (64 de ani), după cum Adevărul a scris aici.

Laris Borș duce un regim spartan de pregătire pentru a intra în categorie

România va ataca această competiție, boicotată de Ucraina, cu un lot format din șase băieți și patru fete. Iată lista lotului tricolor pentru competiția de la Doha:

*Laris Borș la categoria 66 de kilograme

*Adrian Șulcă la categoria 73 de kilograme

*Alexandru Raicu la categoria 73 de kilograme

*Alex Creț la categoria 90 de kilograme

*Asley Gonzalez la categoria 100 kilograme

*Mircea Croitoru la +100 kilograme

*Florentina Ivănescu la categoria -63 kilograme

*Serafima Moscalu la -70 kilograme

*Alexandra Pop la -57 kilograme

*Alexandra Mazilu la +78 kilograme

Intrarea în categorie prin înfometare

Dintre sportivii enumerați mai sus, o situație dificilă o are Laris Borș, care încearcă să se încadreze în categorie, înainte de concurs.

Ultimele două zile, renunț la mâncare și la apă. Mai am de dat două kilograme jos. Eu slăbesc mai greu, iar ultimele kilograme se dau jos greu“, a explicat Borș pentru Sports Net.

În lotul României, fetele sunt pregătite de Gianina Andreica. De băieți, se ocupă Emil Morar, un antrenor cu 6 Dan centura neagră și fost gimnast de performanță. „Înaintea acestui Mondial emoțiile sunt foarte mari, stresul e foarte mare, suprapus peste acesta e și faptul că băieții trebuie să intre în categoria de greutate, au început slăbirile de câtva timp“, a explicat Morar.

Revin sportivii din Rusia și Belarus

Anul acesta, la Campionatul Mondial de la Doha, sportivii români vor da piept cu cei din Rusia și Belarus, care vor participa pentru prima de la începerea războiului la un concurs internațional de mare anvergură.

Sportivii ruși și belaruși sunt foarte buni și va crește foarte mult calitatea competiției. Vom avea parte de una dintre cele mai tari ediții de campionat mondial“, a spus Emil Morar pentru Sports Net.

Avem și un cubanez naturalizat

România are la lot un cubanez, Asley Gonzalez, extrem de valoros, care din 2021 e cetățean român. Gonzalez a reprezentat Cuba în competițiile internaționale de anvergură la judo. El a cucerit titlul mondial în 2013, la Rio de Janeiro, în proba de 90 de kilograme.

De asemenea, a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 și a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2018 și la cele de la Rio din 2016. El a venit în România să câștige medalia olimpică la Jocurile Olimpice de la Paris. Calificarea pentru JO 2024 e în plină desfășurare și se va termina, la anul, în iunie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...