Cambodgia: Cel mai mare operator de cazinouri plănuieşte să construiască un parc de distracţii lângă Angkor Wat

Cambodgia: Cel mai mare operator de cazinouri plănuieşte să construiască un parc de distracţii lângă Angkor Wat

UNESCO a declarat că a primit "numeroase apeluri" îngrijorate cu privire la planurile de construcţie a unui parc de distracţii de 75 de hectare şi a unei staţiuni în apropiere de faimosul templu Angkor Wat din provincia cambodgiană Siem Reap, informează DPA joi.

Organismul ONU a precizat într-o declaraţie miercuri că proiectul, în valoare de 350 de milioane de dolari, propus de cel mai mare operator de cazinouri din Cambodgia, NagaCorp, a fost analizat cu "o atenţie deosebită" la o întâlnire online a Comitetului internaţional de coordonare pentru salvgardarea şi dezvoltarea sitului istoric Angkor (ICC-Angkor) în luna ianuarie.

Comitetul ajută la coordonarea asistenţei oferite de diferite state şi organizaţii pentru a proteja acest sit înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Într-o declaraţie, UNESCO a precizat că "avizele tehnice" din partea experţilor în conservare şi dezvoltare durabilă prezenţi la întâlnire au fost "clar nefavorabile" proiectului.

Apropierea de templele protejate şi "scala, scopul şi conceptul" proiectului ar putea avea un impact asupra "valorii universale remarcabile" a sitului, se indică în declaraţia UNESCO.

Organismul ONU a declarat că va rămâne "în dialog strâns" cu autorităţile din Cambodgia şi a adăugat că proiectul va fi examinat de Comitetul Patrimoniului Mondial la cea de-a 44-a sa sesiune, de la mijlocul acestui an.

Parcul arheologic Angkor, întins pe o suprafaţă de 400 de kilometri pătraţi, include ruinele capitalelor Imperiului Khmer, datând din secolele IX-XV. Cel mai faimos templu al său este Angkor Wat.

Nagacorp, care deţine complexul de cazinouri NagaWorld din capitala Cambodgiei, Phnom Penh, a publicat detalii despre planurile sale în luna noiembrie.

Prima fază a complexului pe care-l are în vedere pe viitor Nagacorp ar include un parc acvatic, două hoteluri de 5 stele cu o capacitate de 500 de camere fiecare, un sistem de canale, un "Chinatown" şi un parc tematic indoor "high-tech".AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…