Camera Deputaților: 11 parlamentari au primit sancțiuni financiare pentru absențe nemotivate

Camera Deputaților: 11 parlamentari au primit sancțiuni financiare pentru absențe nemotivate

Un număr de 11 deputați au fost sancționați cu reținerea a 1% din indemnizația brută lunară pentru absențele nemotivate pe care le-au avut de la lucrările parlamentare în decembrie 2016 și în luna ianuarie a acestui an, potrivit unei decizii de marți a Biroului permanent.

În total, 11 deputați au absentat nemotivat de la lucrările parlamentare în decembrie 2016 și în ianuarie 2017. Dintre aceștia cele mai multe absențe le-au înregistrat Manuel Costescu (USR) — 10 absențe în ianuarie, Cristina Iurișniți (USR) — 5 absențe în ianuarie și Ovidiu Raețchi (PNL) — șapte absențe cumulat pe decembrie și ianuarie.

După cum a anunțat secretarul Camerei Deputaților Ioana Bran, pe ordinea de zi a ședinței Biroului permanent de marți s-a aflat o notă din partea deputatului USR Cristian Ghinea privind absențele unor deputați pe lunile decembrie și ianuarie.

Neparticiparea la cel puțin o activitate parlamentară în cadrul programului de lucru are drept consecință reținerea a 1% din indemnizația lunară brută a deputaților, cu excepția absențelor motivate de drept sau la cerere.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...