Camera Deputaţilor: Comisia juridică - raport privind solicitarea DNA în cazul lui Nicolae Bănicioiu

Camera Deputaţilor: Comisia juridică - raport privind solicitarea DNA în cazul lui Nicolae Bănicioiu

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor urmează să întocmească, vineri, raportul în cazul solicitării DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a deputatului Nicolae Bănicioiu pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Miercuri, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Scutea, a trimis Camerei Deputaţilor o scrisoare prin care transmite solicitarea DNA în vederea exercitării dreptului de a cere urmărirea penală faţă de deputatul Nicolae Bănicioiu, fost ministru.

Biroul permanent a trimis cererea la Comisia juridică, stabilind ca vineri să fie termenul pentru raport. Tot vineri va avea loc o nouă şedinţă a Biroului permanent şi a Comitetului liderilor pentru a stabili data şedinţei de plen în care se va dezbate solicitarea DNA şi raportul Comisiei juridice în acest caz.

Nicolae Bănicioiu a respins acuzaţiile, menţionând că este de acord cu ridicarea imunităţii parlamentare şi că nu va mai candida pentru un nou mandat în Parlament.

"În primul rând consider acuzaţiile vehiculate în presă false şi din această cauză doresc să am acces la dosar cât de repede posibil! Sunt pentru a se ridica imunitatea, deoarece nu am nimic de ascuns şi cred că totuşi clarificarea cât mai rapidă a situaţiei va fi în interesul tuturor. Înţeleg că odată cu începutul campaniei electorale acesta ar fi un subiect care poate ar îngreuna lămurirea lucrurilor şi din această cauză am decis că nu voi mai candida! Îmi doresc doar aflarea cât mai rapidă a adevărului şi sper că acest demers să nu fie generat de persoane care au ele probleme şi, probabil, ca să scape, au inventat fapte. Voi comunica când voi afla mai multe detalii legate de dosar!", a precizat Nicolae Bănicioiu pe Facebook.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că el crede în "nevinovăţia" lui Nicu Bănicioiu.

"Eu am fost acuzat în 2015 şi, după 4 ani, am fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cred în nevinovăţia lui Nicu Bănicioiu - cred că denunţătorii prinşi 'cu mâţa în sac' care îşi aduc aminte în 2020 să acuze fapte din 2012 sunt nişte oameni necredibili. Cred că marea vină a lui Bănicioiu este ca s-a luptat pentru PRO România şi nu a vrut să plece la PSD, ca alţii! Credeam că nu se mai 'dezgroapă' dosare vechi în campaniile electorale. M-am înşelat! Eu am trecut prin exerciţiul acuzaţiilor neadevărate - ştiu cât a suferit familia mea şi cei apropiaţi", a spus Ponta, pe facebook.

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a anunţat că liberalii vor vota la vedere pentru ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Nicolae Bănicioiu.

"Votăm la vedere pentru ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Bănicioiu. La solicitarea PNL, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor se întruneşte mâine pentru a lua în discuţie solicitarea DNA de ridicare a imunităţii parlamentare în cazul deputatului Nicolae Bănicioiu. Considerăm că Parlamentul nu poate fi scut pentru deputaţii care urmează să fie cercetaţi pentru încălcarea legii. Colegii jurişti vor fi prezenţi la şedinţa comisiei şi vor vota la vedere în favoarea solicitării DNA. În mod similar vom vota în plenul Camerei Deputaţilor, care trebuie convocat în cursul săptămânii viitoare. PNL va da curs tuturor solicitărilor de acest gen, indiferent de partidul din care face parte persoana în cauză", a afirmat Roman.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, marţi, procurorului general sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de deputatul Nicolae Bănicioiu, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, procurorii desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov şi aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria