Camera Deputaților: Moțiunea simplă pe justiție, inițiată de PNL și USR - respinsă

Camera Deputaților: Moțiunea simplă pe justiție, inițiată de PNL și USR - respinsă

Moțiunea simplă pe Justiție "PSD stăpânul justiției?! Chiar așa...", inițiată de grupurile parlamentare ale PNL și USR, a fost respinsă, miercuri, de Camera Deputaților. S-au înregistrat 104 voturi pentru, 162 împotrivă și 7 abțineri.

 Dezbaterea moțiunii simple a avut loc în ședința de marți, fiind prezent și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

În moțiune, PNL și USR îi solicitau ministrului Tudorel Toader să nu promoveze în forma prezentată modificările la legile Justiției, susținând că există o "agendă ascunsă".

"În domeniul reformării Justiției, PSD a început actuala guvernare cu stângul. Este încă viu în memorie episodul OUG 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Doar reacția promptă, de la începutul lunii februarie a.c., a societății civile, a multor instituții și organizații profesionale sau neguvernamentale și a opoziției parlamentare a făcut ca acest act normativ să fie abrogat imediat", au precizat semnatarii textul moțiunii.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a respins, marți, în plenul Camerei Deputaților, acuzațiile formulate în moțiune. El a spus, referitor la acuzația de lipsă de transparență în inițiativa de modificare a legilor Justiției, că aceste schimbări se impuneau, având în vedere că legislația datează din 2004, dar și o solicitare de actualizare în domeniu venită în 2015 din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 O numire care provoacă scârbă / Și se mai miră, jegurile dracului, că-i confundă oamenii cu PSD

5 Așa o fi?