Camera transformată în peșteră de Dorel, virală pe internet. „Faci stalactite din ele și ceri bani la intrare”

Camera transformată în peșteră de Dorel, virală pe internet. „Faci stalactite din ele și ceri bani la intrare”

Milioane de români au plecat la muncă în alte țări, alungați de salariile mici și de prețurile mari din țară, iar mulți meseriași buni s-au stabilit în străinătate. Golul lăsat de plecarea lor a fost cu greu acoperit, iar de multe ori înlocuitorii lor, care nu sunt calificați, fac lucrări care l-ar face pe orice om cu bun simț să se ia cu mâinile de cap.

Mansarda-peșteră e virală pe internet. FOTO Facebook

Există și cazuri când după astfel de lucrări, pe clienți îi costă mai mult să repare ceea ce a făcut meseriașul neinstruit . De acest lucru s-a convins pe propria piele un român care cere acum sfaturi pe grupul de Facebook Constructori și Meseriași în Construcții pentru a repara greșeala muncitorului.

„Salutare, cum îndrept bătaia asta de joc, să pot face structura de rigips?”, a întrebat el.

image

Imaginile au stârnit hohote de râs printre membrii grupului. „Zici că e peșteră mansarda aia”, a spus cineva. „Lasă așa, zici că ești în peșteră, este frumos, nu mai tăia nimic!”, s-a distrat altul. „Parcă e o salină”, a fost altă comparație. „Mai bine le lungești și le vopsești, să faci stalactite! Apoi ceri bani pe intrare în timp”, a râs de-a binelea altcineva, în timp ce un alt membru al grupului a fost și mai direct: „Dărâm-o și fă alta.”

Ce au spus meseriașii

„O mizerie”, a punctat altul, însă alții au venit cu sfaturi, iar unii chiar au început să se contrazică între ei. „Doamne ferește!... Folosiți o spadă pentru tăiere, dacă nu găsiți așa ceva, cumpărați un vinclu metalic cu latura mare <lamelă din oțel>, ascuțiți acea lamela, apoi cu ea puteți tăia spuma ce depășește nivelul căpriorilor. Succes!”, a fost un sfat.

„Salut! nu se taie, este cu celula închisă. De îndată ce o tai își pierde 50% din proprietățile izolante. Poate face structura liniștit și așa coborând puțin mai jos”, l-a contrazis altcineva.

Am văzut pe grupuri multe postări cu izolația cu spumă. E logic și la mintea cocoșului că nu are cum să iasă drept perfect, în momentul execuției. Ați folosit vreodată spumă la tub să vedeți cum se umflă? Așa e și asta. Atât de simplu. Precizez că sunt contra izolației cu spumă, părerea pe care mi-am format-o este că este cea mai proastă alegere”, a spus altul.

„Dacă ai tăiat spuma, poți să te gândești la altă izolație deoarece își pierde proprietățile, deci las-o așa. Pentru pereți folosești profile tip CW și nu ai nevoie de prinderi în perete, pentru tavan folosești bride cât mai lungi sau tiranți, încât să faci structura peste spumă”, a intervenit altcineva în discuție.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?