Camerun: Peste 70 de morți și 600 de răniți în urma deraierii unui tren (nou bilanț)

Camerun: Peste 70 de morți și 600 de răniți în urma deraierii unui tren (nou bilanț)

Peste 70 de persoane și-au pierdut viața și 600 au fost rănite după deraierea unui tren de călători care făcea legătura între capitala Yaounde și Douala, în Camerun, a anunțat sâmbătă președintele Paul Biya, transmite DPA.

"Am instruit guvernul să ofere asistență completă supraviețuitorilor, în timp ce facem anchetă pentru a stabili cauza deraierii", a scris Biya pe Facebook.

Trenul a părăsit gara din capitală vineri în jurul orelor 11.00 (10.00 GMT). El a deraiat spre miezul zilei în apropierea orașului Eseka (200 de kilometri est de Yaounde). Radio France Internationale, care a relatat că trenul era foarte aglomerat, a anunțat că numărul morților se ridică la 75.

Persoane aflate la locul accidentului au declarat că numărul morților ar putea crește. "Este foarte dificil să se spună cu exactitate câte persoane au murit, deoarece încă mai sunt scoase cadavre dintre fiare", a declarat un jurnalist local pentru DPA.

Potrivit unor informații, trenul, care avea circa 20 de vagoane, a început să aibă probleme în apropiere de Eseka, când a început "să piardă" vagoane, care se desprindeau unul câte unul din convoi. Unele vagoane au căzut într-un șanț, iar pasagerii au fost aruncați în afara trenului.

Garnitura transporta peste 1.000 de călători, a relatat RFI, care a citat martori care au declarat că trenul circula cu mare viteză.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

3 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…