Camionul cu patru dormitoare, bucătărie, baie și terasă. Mamutul de 50 de tone poate fi condus VIDEO

Camionul cu patru dormitoare, bucătărie, baie și terasă. Mamutul de 50 de tone poate fi condus VIDEO

Vehiculul monstruos a fost creat de șeicul Hamad Bin Hamdan Al Nahyan, un miliardar membru al familiei regale din Emirate, renumit pentru pasiunea lui pentru creațiile auto excentrice.

Camionul gigant de 50 de tone FOTO Shutterstock

În anii '90, el și-a câștigat porecla Rainbow Sheikh pentru că a cumpărat o flotă de Mercedes de fiecare culoare a curcubeului drept cadou de nuntă.

El deține, de asemenea, recordul mondial Guinness pentru cea mai mare colecție de vehicule 4×4, dar unele dintre aceste vehicule au și propriile recorduri personale pe numele lor! La fel ca cel mai mare SUV din lume, marea colecție a lui Rainbow Sheik are și cea mai mare camionetă din lume, care este atât de mare ca dimensiuni, încât găzduiește un conac complet mobilat în interior, potrivit Luxury Launches.

Dodge Power Wagon este un camion cu tracțiune integrală care a fost în producție între 1945 și 1980, iar numele a fost reînviat ulterior în 2005 pentru un nou model. Dodge Power Wagon original este sinonim cu boom-ul petrolului și, de asemenea, se întâmplă să fie vehiculul favorit din toate timpurile al șeicului.

Drept omagiu, colecționarul de mașini a decis să construiască o replică a camionului care este exact de opt ori mai mare ca dimensiune decât originalul. De fapt, amploarea creației mamut a fost limitată doar de dimensiunea roților care puteau fi procurate de șeic.

Este atât de mare din punct de vedere dimensional, încât a trebuit să fie construit în deșert. Atenția la detalii este pur și simplu fantastică, majoritatea elementelor de design exterior fiind reproduse la perfecțiune.

În timp ce lamele masive de ștergătoare au fost împrumutate de la o căptușeală oceanică, farurile gigantice au fost făcute special cu costul de 1.100 de dolari pe unitate.

Dar ceea ce este ascuns în interior este și mai surprinzător. Undeva sub cabină este o ușă care se deschide și care duce la un conac complet mobilat, cu toate facilitățile necesare pentru o viață confortabilă.

Include patru dormitoare mari, cu aer condiționat, un living, băi și o terasă încorporată în hayon.

Aparent, replica Power Wagon merge pe roți care sunt folosite pentru transportul platformelor petroliere. Si ghici ce? La fel ca majoritatea celorlalte replici mari din colecția Rainbow Sheikh, și aceasta poate fi condusă! Este propulsat de un Detroit Diesel straight-6 care produce 300 CP, ceea ce este suficient pentru a muta vehiculul gigantic.

Replica are și o plăcuță de înmatriculare, ceea ce face legală circulația pe străzile din Abu Dhabi.

Cu toate acestea, spre deosebire de cel mai mare SUV al lui Sheikh Hamad, care este susținut de șasiul împrumutat de la un camion militar, replica Dodge Power Wagon primește un cadru la comandă construit special pentru proiect.

Cel mai mare camion de ridicare din lume este afișat în prezent la Muzeul Național Auto Emirates.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”