Campania de vaccinare anti-COVID/ Livrările săptămânale către România - atât prin transport aerian, cât şi terestru

Campania de vaccinare anti-COVID/ Livrările săptămânale către România - atât prin transport aerian, cât şi terestru

Transportul terestru utilizat pentru prima livrare de vaccin a fost ales în urma unei analize care a avut în vedere mai mulţi parametri, printre care necesitatea livrării sincronizate în mai multe state membre într-o dată fixă, cantitatea limitată de cutii termoizolante pentru transport destinate unei singure locaţii din statul membru, precum şi transportul pe perioada zilelor libere de Crăciun, informează, marţi, Comitetul naţional de coordonare a vaccinării anti-COVID.

"Livrările săptămânale către România se vor efectua atât prin transport aerian, cât şi terestru. Ambele căi de transport pot fi utilizate deoarece cutiile termoizolante pentru transport au fost calificate atât pentru transportul terestru, cât şi pentru transportul aerian. Condiţiile speciale de depozitare a vaccinului Pfizer/ BioNTechh la temperaturi cuprinse între -90 grade C şi -60 grade C sunt asigurate de către dispozitivele speciale de transport: cutiile termoizolante pentru transport, care conţin gheaţă carbonică", precizează sursa citată într-un comunicat transmis AGERPRES.

 


Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Conform comunicatului, aceste cutii termoizolante pentru transport sunt independente de modalitatea de transport (aerian sau terestru) şi conţin încorporat un dispozitiv de monitorizare a temperaturii. Acest dispozitiv de monitorizare a temperaturii urmăreşte în mod constant temperatura în timpul transportului, pentru a asigura faptul că vaccinul congelat a fost menţinut la temperatura necesară pe durata transportului.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

4 Așa o fi?

5 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!