Campania electorală din SUA: Donald Trump se bucură că a scăpat de "cătușele" liderilor republicani

Campania electorală din SUA: Donald Trump se bucură că a scăpat de "cătușele" liderilor republicani

Abandonat de o mare parte din liderii Partidului Republican, candidatul la președinție Donald Trump s-a dezlănțuit marți într-o serie de postări pe Twitter împotriva liderului Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, și a celorlalți republicani "neloiali" care i-au retras sprijinul, relatează Reuters.

"Ce bine că am scăpat de cătușe și pot lupta pentru America așa cum vreau eu", a scris Trump, care îi consideră pe republicanii întorși împotriva sa mai răi decât adversara sa în cursa pentru Casa Albă, democrata Hillary Clinton.

"Te atacă din toate părțile. Nu știu să câștige — o să-i învăț eu!", a fost un alt mesaj al omului de afaceri, candidatul oficial al republicanilor.

Ryan declarase luni că nu își retrage sprijinul pentru Trump, dar nu îi va mai face campanie, după publicarea unei înregistrări din 2005 cu remarci obscene și jignitoare despre femei făcute de actualul candidat — cel mai recent scandal din campania electorală din SUA.

În replică, Trump l-a caracterizat pe Ryan drept "un lider foarte slab și ineficient". Cât despre candidatul republican la alegerile prezidențiale din 2008, "senatorul foarte murdar de gură John McCain mi-a cerșit sprijinul la alegerile primare (i l-am acordat, a câștigat), iar apoi m-a abandonat pentru remarci de vestiar", a afirmat Trump — o aluzie la alegerile primare ale republicanilor, în care McCain a obținut desemnarea drept candidat la un nou mandat în Senat. Senatorul și-a adăugat recent numele pe o listă tot mai lungă de personalități ale partidului care refuză să îl mai susțină pe Donald Trump.


Remarcile "de vestiar" (n. red. — cu sensul "ca între băieți") au amplificat revolta internă împotriva lui Trump din Partidul Republican și au fost criticate marți și de Casa Albă, care le consideră echivalente cu o agresiune sexuală. Președintele Barack Obama le-a considerat dezgustătoare, a declarat purtătorul său de cuvânt, Josh Earnest, la bordul aeronavei prezidențiale Air Force One.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

4 Lucruri mai puțin știute despre Diana Șucu, nevasta de miliardari

5 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…