Campanie electorală în Bulgaria: Socialiștii promit să combată corupția

Partidul Socialist Bulgar și-a prezentat duminică programul pentru alegerile parlamentare anticipate, programate în luna mai, transmite Reuters. Pe listă figurează accelerarea creșterii economice și lupta împotriva corupției.

Sursa foto: Kornelia Ninova / Facebook

Socialiștii promit o creștere economică de 12% în următorii patru ani. În trimestrul al treilea din 2016, față de perioada corespunzătoare din 2015, Bulgaria a înregistrat o creștere de 3,4%.

O altă promisiune electorală este o îmbunătățire semnificativă a nivelului de trai. Peste un sfert din cei 7,2 milioane de bulgari trăiesc sub limita sărăciei. Partidul socialist intenționează să impoziteze cu 20% salariile de peste 120.000 de leva (circa 61.000 de euro) anual, facilități fiscale pentru tinerii întreprinzători și credite cu dobândă zero pentru familiile tinere care doresc să își cumpere locuințe.

În ceea ce privește corupția, Kornelia Ninova, prima femeie la conducerea partidului socialist, a declarat la cel de-al 49-lea congres al partidului că "mafia, corupția și modelul greșit de tranziție au propriul stat paralel". "Vom închide acest stat paralel", a afirmat ea.

Potrivit indicelui de percepție a corupției realizat de Transparency International, Bulgaria a fost cotată în 2016 cea mai coruptă țară din Uniunea Europeană.

În privința politicii externe, Ninova declarase vineri că, dacă partidul său câștigă alegerile, Bulgaria va cere ridicarea sancțiunilor UE împotriva Rusiei.

În Bulgaria au loc alegeri pentru a treia oară în ultimii trei ani. Alegerile anticipate din martie au fost convocate în urma demisiei guvernului condus de premierul de centru-dreapta Boiko Borisov. Acesta s-a retras după alegerea președintelui de stânga Rumen Radev în noiembrie.

Partidul de centru-dreapta GERB, cotat de un sondaj recent realizat de Gallup International aproape la egalitate cu socialiștii, își prezentase propria ofertă vineri. Alegătorilor li s-a promis creșterea salariului mediu cu 50% în următorii patru ani, până la nivelul de 1500 de leva (peste 750 de euro la cursul actual), dublarea salariilor profesorilor și menținerea impozitării firmelor la nivelul actual de 10%.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Digi24 / Propunerile controversate de pe lista lui Orban. Cum arată ultima variantă a Guvernului

2 Bursa zvonurilor / Care sunt miniștrii care ar putea face parte din Guvernul Orban. Sighiartău, dat la o parte

3 Curvăsăria îngroapă România! Fosta „chinezului” din Guvernul PSD, dată afară din directoratul Transelectrica d…

4 Din sânge de hoț! / Compania germană Schweinemast Brader a cerut insolvența fermei Salcia după ce băiatul lui Dr…

5 BREAKING / Meleșcanu ar putea fi demis de la șefia Senatului prin decizie a CCR! Judecătorul raportor, Daniel Mo…

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă