Campanie electorală în SUA: Avans de 6% pentru Clinton în fața lui Trump (sondaj Reuters/Ipsos)

Campanie electorală în SUA: Avans de 6% pentru Clinton în fața lui Trump (sondaj Reuters/Ipsos)

Candidata democrată la președinție Hillary Clinton este cu 6% peste adversarul său republican, Donald Trump, în preferințele electoratului american, potrivit celui mai recent sondaj Reuters/Ipsos, ale cărui rezultate au fost făcute publice vineri. Avantajul fostei șefe a diplomației SUA a crescut de la 4% în urmă cu o săptămână, dar este mai mic decât cel de 8% înregistrat în sondajul similar dat publicității pe 11 octombrie.

În rândul femeilor care afirmă că probabil vor merge la vot, avansul candidatei democrate este de 10%, față de 4% cu o săptămână în urmă. Rezultatul reflectă pierderea sprijinului femeilor pentru Trump, apreciază agenția Reuters, deși în 11 octombrie Clinton conducea în rândul electoratului feminin cu 15%.

Sondajul, efectuat în perioada 21-27 octombrie pe un eșantion de 1627 de americani din toate cele 50 de state, arată că 42% din potențialii alegători sunt de partea lui Clinton, față de numai 36% pentru Trump. Marja de eroare este de 3%.

Cifrele au fost însă obținute înaintea anunțului de vineri al Biroului Federal de Investigații (FBI) privind redeschiderea anchetei asupra e-mailurilor lui Hillary Clinton trimise de pe un computer personal în perioada când era secretar de stat. Subiectul, care a urmărit-o pe candidata democrată pe tot parcursul campaniei, a fost exploatat imediat de Donald Trump.

Organizația RealClearPolitics, care urmărește majoritatea sondajelor de opinie importante din Statele Unite, a calculat o medie de 5% avans pentru Clinton, sub cele 7 procente din 11 octombrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

2 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

3 Rusia și SUA trimit nave de război în Marea Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

4 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

5 Așa o fi?