Campionatul Mondial face victime. Doi antrenori au fost deja dația afară de la echipele lor

Campionatul Mondial face victime. Doi antrenori au fost deja dația afară de la echipele lor

Gerardo Martino, selecționerul Mexicului, spune adio naționalei după ce echipa sa a pierdut dramatic calificarea în optimile Cupei Mondiale. Deși a învins Arabia Saudită, selecționata americană a ocupat doar locul 3 în grupă, fiind depășită de Polonia la golaveraj.

Carlos Quieroz a părăsit banca tehnică a Iranului. Foto EPA EFE

Împotriva Arabiei Saudite am făcut cel mai bun meci, dar sunt responsabil pentru eliminare. Contractul meu a expirat o dată cu ultimul fluier al arbitrului și nimic nu mai poate fi schimbat”, a spus tehnicianul argentinian, lucru confirmat ulterior și de Federația de la Mexico City. Martino era selecționerul aztecilor din 2019.

Mexic a învins Arabia Saudită cu 2-1 și nu a profitat de succesul Argentinei în fața Poloniei (2-0). Europenii s-au calificat la golaveraj, având un gol în plus în clasament față de selecționata ”aztecilor”. Mexic a primit gol în prelungirile partidei, însă avea nevoie de o victorie cu 3-0 pentru a marge mai departe. La 2-0, era egalitate perfectă între cele două formații și departajarea s-ar fi făcut în funcție de clasamentul fair-play, unde polonezii aveau mai puține cartonașe galbene încasate!

Quieroz, doar două luni pe banca Iranului

Al doilea antrenor care pleacă este Carlos Queiroz (69 de ani). El părăsește banca Iranului, eliminată încă din faza grupelor în fața Statelor Unite. Asta deși naționala perșilor a făcut un mondial bunicel, trecând cu 2-0 de Țara Galilor, rezultat insucicient pentru calificarea în optimile CM Qatar 2022.

Gerardo Martino nu va mai continua ca antrenor al Mexicului. Foto EPA EFE

Gerardo Martino nu va mai continua ca antrenor al Mexicului. Foto EPA EFE

Portughezul Carlos Quiroz și-a luau rămas bun printr-o emoționantă scrisoare deschisă, adresată jucătorilor. „Nu există victorii morale în fotbal, dar nu există nimic imoral în a nu-ți îndeplini visele pentru că ai făcut tot ce ai putut cu dorință deplină și cu o mentalitate îndrăzneață de câștig. Sunt mândru de voi, încă o dată ați fost geniali pe teren și în afara lui.

A fost o mare onoare și un privilegiu să fac parte din această familie de fotbal. Cred că meritați deplin respect și încredere din partea fanilor țării voastre și ai fotbalului. Le doresc tuturor fericire, pace, succes și sănătate. Mulțumesc”, a scris Queiroz, 69 de ani, care se afla pe banca Iranului din 7 septembrie. El îi mai pregătise pe perși între 2011 și 2019.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /