Canada: Amenințare contra studenților musulmani, o universitate din Montreal a fost evacuată

Canada: Amenințare contra studenților musulmani, o universitate din Montreal a fost evacuată

Poliția din Montreal a deschis o anchetă miercuri după o alertă cu bombă care a forțat evacuarea a aproape 4.000 de studenți ai universității Concordia din centrul orașului, transmite AFP.

Într-un e-mail adresat universității și presei locale, un grup ce s-a prezentat sub numele de "Consiliul cetățenilor conservatori din Canada" a amenințat că va face să explodeze mai multe "mici dispozitive artizanale" în clădirile universității, în semn de protest față de prezența studenților musulmani.

"Acum, că președintele Trump este în funcție la sudul frontierei, lucrurile s-au schimbat", a scris această grupare în e-mailul cu amenințări, obținut de AFP.

Trei pavilioane ale universității au fost evacuate la ora 11,30 (16,30GMT), a indicat Christine Mota, purtătoarea de cuvânt a universității anglofone. Toate cursurile au fost anulate cel puțin până la debutul serii, a indicat universitatea pe contul său de Twitter .

Rectorul, Alan Shepard, a transmis, de asemenea, un mesaj .

Poliția din Montreal procedează la "verificări în legătură cu e-mailul amenințător", a precizat un anchetator.

Numele grupului amintește de acela din care se revendica și americanul Dylann Roof, condamnat la moarte în ianuarie în Carolina de Sud. Acest tânăr, convins de supremația rasei albe, a ucis în 2015 nouă enoriași negri într-o biserică.

La finalul lunii ianuarie, un student alb a ucis șase musulmani în timpul unei rugăciuni într-o moschee din Quebec.

Alte moschei din Canada, țară care a primit mai mult de 40.000 de refugiați sirieni de peste un an, au fost, de asemenea, ținta unor graffiti cu caracter rasist în ultimele luni.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Evelin Ceciu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale