Canada: Atac armat la centrul cultural islamic din Quebec, cel puțin patru morți (presa)

Canada: Atac armat la centrul cultural islamic din Quebec, cel puțin patru morți (presa)

Un atac armat a avut loc duminică seară la centrul cultural islamic din Quebec (sud-estul Canadei), făcând cel puțin patru morți și mai mulți răniți, a anunțat presa locală, potrivit AFP.

Un purtător de cuvânt al poliției din Quebec a confirmat la posturile de televiziune că există morți, dar nu a precizat numărul lor. El a mai spus că doi suspecți au fost reținuți.

Poliția nu a exclus posibilitatea ca un al treilea suspect să fi reușit să fugă.

O vastă operațiune polițienească a fost lansată după atacul armat care s-a produs după rugăciunea de seară.

Potrivit unor martori citați de Radio Canada, doi indivizi au pătruns în moschee înainte de a deschide focul asupra credincioșilor.

Premierul Quebecului, Philippe Couillard, a declarat pe contul său de Twitter că guvernul local este "mobilizat pentru a asigura securitatea populației din Quebec".

Centrul cultural islamic din Quebec, cunoscut, de asemenea, sub numele de marea moschee din Quebec, a mai fost ținta unor amenințări anul trecut, dar mai puțin grave: un cap de porc a fost lăsat în fața uneia dintre uși în timpul Ramadanului.

Trei săptămâni mai târziu, o scrisoare cu caracter islamofob intitulată "Ce este cel mai grav: un cap de porc sau un genocid" a fost distribuită în vecinătate, scrie lapresse.ca.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale