Canada: Instanţa a refuzat revizuirea deciziei de revocare a cetăţăniei în cazul unui fost colaborator nazist

Canada: Instanţa a refuzat revizuirea deciziei de revocare a cetăţăniei în cazul unui fost colaborator nazist

Cea mai înaltă instanţă din Canada a refuzat joi să revizuiască o decizie de revocare a cetăţeniei canadiene în cazul unui imigrant ucrainean suspectat de legături cu o unitate de exterminare nazistă în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, relatează AFP.

Decizia Curţii Supreme de a nu lua în considerare o cale de atac în acest dosar deschide calea unei noi proceduri de expulzare a lui Helmut Oberlander, în vârstă de 95 de ani.

Acesta din urmă face demersuri în instanţă din 1995 împotriva Canadei, care i-a retras cetăţenia pentru că a minţit despre trecutul său când a ajuns în această ţară în 1954.

Oberlander a făcut apel cu succes la această decizie în mai multe rânduri, explicând că s-a alăturat naziştilor sub constrângere.

La sfârşitul lunii septembrie, Curtea Federală a decis că concluzia guvernului potrivit căreia Oberlander a minţit autorităţile cu privire la activităţile sale reale din timpul războiului este ''legitimă''. El ''a contribuit voluntar, în cunoştinţă de cauză şi în mod semnificativ la activităţile şi scopul criminal al acestei unităţi SS ", a concluzionat instanţa.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

2 Americanii scot din „cutia cu maimuțe” o nouă „drăcovenie” SF

3 Mario Iorgulescu s-a combinat cu fosta lui Steliano Filip / „Bianca era doar o altă fată din anturajul meu şi nu observam semnele pe care le dădea ea, c…

4 Citiți și voi ce se întâmplă în Germania de Est...

5 Foarte interesante amănunte!