Canada: Instanţa a refuzat revizuirea deciziei de revocare a cetăţăniei în cazul unui fost colaborator nazist

Canada: Instanţa a refuzat revizuirea deciziei de revocare a cetăţăniei în cazul unui fost colaborator nazist

Cea mai înaltă instanţă din Canada a refuzat joi să revizuiască o decizie de revocare a cetăţeniei canadiene în cazul unui imigrant ucrainean suspectat de legături cu o unitate de exterminare nazistă în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, relatează AFP.

Decizia Curţii Supreme de a nu lua în considerare o cale de atac în acest dosar deschide calea unei noi proceduri de expulzare a lui Helmut Oberlander, în vârstă de 95 de ani.

Acesta din urmă face demersuri în instanţă din 1995 împotriva Canadei, care i-a retras cetăţenia pentru că a minţit despre trecutul său când a ajuns în această ţară în 1954.

Oberlander a făcut apel cu succes la această decizie în mai multe rânduri, explicând că s-a alăturat naziştilor sub constrângere.

La sfârşitul lunii septembrie, Curtea Federală a decis că concluzia guvernului potrivit căreia Oberlander a minţit autorităţile cu privire la activităţile sale reale din timpul războiului este ''legitimă''. El ''a contribuit voluntar, în cunoştinţă de cauză şi în mod semnificativ la activităţile şi scopul criminal al acestei unităţi SS ", a concluzionat instanţa.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

3 Două femei, una frumoasă, una...

4 Ioana Băsescu, cu un picior în pușcărie! / „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”

5 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina